Skocz do zawartości

Stwierdzenie rzeczoznawcy.

<Adrian>
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz byl u mnie rzeczoznawca porobil fotki uszkodzonych elementow i na koniec mowi ze rama tez byla spawana :smile: :smile: :smile: Ja sie go pytam gdzie i mi mowi zebym sobie porownal spawy z lewej strony i prawej no fakt wyglada inaczej. I mowi ze wycena bedzie nizsza bo motocykl ma uszkodzona rame. Jeszcze nie dostalem wyceny bo byl w srode w tym tygodniu.

Ale rozmawialem z paroma osobami i rama nie jest spawana.

Co mam teraz robic dac moto do ASO suzuki zeby oni to na nowo wycenili i zadzwonic do pzu ze nie zgadzam sie z rzeczoznawca i ze motocykl bedzie jeszcze raz wyceniany w ASO czy jak to mam teraz zaltwic :icon_mrgreen:

Zaswiadczenie z ASO, ze rama w tym motocyklu nie byla spawana, a odstepstwa w wygladzie sprawu na lewej i prawej stronie to dopuszczalna roznica w procesie fabrycznej produkcji.

Jesli rama w wyniku kolizji nie zostala uszkodzona i jedynie posrednio wplywa na wartosc motocykla (a nie wartosc szkody) to drugi rzeczoznawca moim zdaniem nie jest potrzebny. Kwestionujesz przeciez nie rozmiar powstalych uszkodzen, a stan pojazdu na chwile przed powstaniem zdarzenia.

Edytowane przez lukasz-aprilia

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

u mnie: drugi rzeczonawca (opłacony przeze mnie) +oczekiwanie na sprawę sadową.

swoją drogą, ciekawe czy sąd przychyli się do skłonienia ubezpieczyciela do zwrócenia mi pieniędzy wydanych na niezależna opinie...

ps. między opiniami jest, bagatela, pow.3000pln różnicy :icon_mrgreen:

Edytowane przez Bandzior

swoją drogą, ciekawe czy sąd przychyli się do skłonienia ubezpieczyciela do zwrócenia mi pieniędzy wydanych na niezależna opinie...

Sa to koszty postepowania - wiec w przypadku wygrania procesu podlegaja zwrotowi.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]