Bosston Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Witam, czy moze ktos wie jaki powinien byc luz zaworu ssacego i wydechowego w XLR'ce 125? Stukaja mi zaworki i chialbym wyregulowac ale nigdzie nie moge znalezc serwisowki a tymbardziej luzow. Dzieki z gory za pomoc PS. co ile km trzeba wymieniac lancuszek rozrzadu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Nie mam do tego motocykla manuala, ale wiem jedno...jak skolujesz sobie dane regulacyjne luzów zaworowych to w zasadzie masz dwie mozliwosci w zaleznosci od rozwiazania. Jezeli masz regulacje na płytkach to mierzysz aktualny luz na calkowicie zamknietym zaworze i jezeli np wyjdzie Ci 0,15 a luz powinien miec 0,30 to wyjmujesz stara plytke, sprawdzasz (moze byc ale nie musi byc napisane wtedy trzeba mierzyc mikromierzem) grubosc i wymieniasz na plytke ktora bedzie ciensza od tej ktora wyjales o 0,15mm (w tym przypadku oczywiscie).Jezeli masz "na srubke" to bierzesz szczelinomierz, luzujesz nakretke, i pod konkretna wartosc ustawiasz sobie luz. P.S. Boli mnie dzisiaj łeb wiec jak cos jest niezrozumiale to pisz do mnie na gg jutro to powiem Ci co i jak na spokojnie a tymczasem ide spac bo zaraz zejde chyba ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi