magneto Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Ns1 ma na 100% filtr gabkowy i to dosc pokazny. moze poprzedni wlasciciel go wyjal- tak samo jak u mnie. idz i dorob- kwestia 30zł a silniczek bedzie bezpieczniejszy. zakopcona, zalezy w jakim znaczeniu- albo wina zlej mieszanki, albo za duzo oleju. mysle ze jak znasz troche angielskiego to sobie poradizsz. zrestz aja nie znam a wiem o co chodzi:P http://www.dansmc.com/Spark_Plugs/Spark_Plugs_catalog.html tu masz genialny link zapodany przez kogos tu na forum. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 wiecie może jaka byłaby cena za naprawe takiej usterki?? ponieważ chciałbym kupić ns1 od tego kolegi jednak nie wiem ile mnie to bedzie kosztowało. odp Myślę że gdybys wybrałsie z tym do mechanika to za 100 zł to byś miał wszystko zrobione włącznie z wymianą świecy na dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Wiertara ale czy po wymianie świecy i zakupienie nowego filtra( o ile nie ma w niej) motor bedzie chodził tak jak powinien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Myślę że gdybys wybrałsie z tym do mechanika to za 100 zł to byś miał wszystko zrobione włącznie z wymianą świecy na dobrą. a ja mysle, ze ty zle myslisz. mam ns1 i wiem co to znaczy. zeby bylo wszystko ok, kazda pierdolka musi byc dobrze ustawiona. wymiana swiecy NIE DAJE cudownych rezultatow, wiem, bo jezdzilem na roznych swiecach roznych producentow. poczatkowe 105 km/h jezdzilem zarowno na ISKRZE jak i NGK, BOSCH i innych badziewiach. po zalozeniu filtra powietrza nic nie odczujesz- nie zmieni sie charakterystyka pracy, nie bedzie sie grzal, nie wybuchnie. conajwyzej bedziesz mial klopot z sonda lambda, ale to typowe w 6-cylindrowych, rzedowych V8. a tak w ogole to caly czas jestes nia zainteresowany? napisz nam co i jak, podpowiemy czy warto. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 a tak w ogole to caly czas jestes nia zainteresowany? napisz nam co i jak, podpowiemy czy warto. Tak nadal jestem zainteresowany tą NS1,jednak chciałbym wiedziec jaka jest przyczyna występowania tej usterki,i bede wiedział ile mnie to bedzie kosztowało. Wiemy już,że to nie jest wina gaźnika,zbyt małej kompresjii oraz modułu. Z tego co sie dowiedziałem to pozostaje wymiana świecy na NGK BR 8 ECS oraz wyczyszczenia filtra,a jak to nie pomorze to już nie wiem co :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bocian1989 Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 A i jeszcze o jednym zapomniałem napisać. Jak zapalam i jest zimny i mu przygazuje, to strasznie kopci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 bocian i miroo to ta sama osoba? :cool: :notworthy: :notworthy: zacznijmy od tego, zebys przeczytal to, co napisalem post wyzej. odnosnie filtra i swiecy oczywiscie.wiem stad, ze nske rozbieralem tyle razy, ze sam sobie nie wierze :notworthy: :banghead: :D po kopcenie na zimnym silniku nie jest niczym nienormalnym. gdyby nie kopcil moglibysmy szukac przyczyny:P:P:P po trzecie NIE GAZUJEMY NA ZIMNYM SILNIKU! pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirooo Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 hehe nie :) Bocian to koleś od którego chce kupić ns1 :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi