vipszybki Opublikowano 17 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2006 Witam, mam w posiadaniu Aprilię Pegaso 125, duże enduro z Silnikiem ROTAX 123 o mocy 36 KM. Motocykl ogolnie chodzi bez zarzutów. ALE kiedy silnik się zagrzeje w tym sensie że jest ciepły po jeździe trzyma ładną temperaturę cieczy jest probelm z jego odpalaniem !!!! Jak zimny to silnik 2 razy zakręci wałem zassie wahe i pali, ale jak zimny kręci, kręci, kręci po chwili cichutko strzeli w tłumik i za chwile zapala. ALE KIEDY go chce zapalić z pycha to silnik zrobi jeden obrót wału i już pali. CO TO MOŻE BYĆ ??? CIEPŁY SILNIK TRUDNO ZAPALIĆ !!! z góry dziękuję za pomoc !!! POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubertmtx Opublikowano 18 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 Miałem ten sam problem ale po zmianie świecy wszystko wróciło do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2006 spoko, spróbuję tego co Ty. Bo zmieniałem świece na nową i jakiś czas po tym to się własnie stało, może będzie ok, narazie wielkie dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi