krzychu90 Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Witam, jak poprawnie ustawić zapłon w tej jawie? Ustawiałem go według ksiażki od jawy 250 ale wydawał sie dużo za wczesny. Ile mm przed martwym punktem tłoka powinna być iskra? Czy przez złe ustawienie zapłonu motor przerywa ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 1 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2006 Możliwe że tak. Ustaw zapłon metodą prób i błędów. Opóźniaj go jeśli wydaje sie być za wczesny i sprawdzaj na jakim wyprzedzeniu najlepiej silnik sie wkręca na obroty pod obciązeniem. Może przerywa dlatego,że masz zła przerwę na przerywaczu, na śwecy, zła śiweca, żle ustawiony gaźnik, może być tego bardzo wiele przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu90 Opublikowano 2 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 świece i gaźnik wykluczam, ponieważ przed rozregulowaniem wkrecał się ładnie dzisiaj posprawdzam wszedzie przerwy. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek77 Opublikowano 2 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2006 Witam ja w swojej jawie 75 z 62r zapłon ustawiałem jakieś 3mm przed GMP.Co do przerywania sprawdż lub podmień kondensator,sprawdż czy przerywacz nie iskrzyu za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi