roger Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Jeżeli ten napinacz co aktualnie siedzi w silniku masz uszkodzony, to możesz wymienić. Jeżeli jest ok to moim zdaniem nie ma co się wpędzać w koszty. Akurat napinacz to taki element którego wymiana zjmuje 5 min.Co do używanych napinaczy, to mechaniczny powinien być ok, a z hydraulicznymi to różnie bywa. Jeśli chodzi o kopno używanego łańcuszka rozrządu, to zdecydowanie odradzam. To tak jakbyś prał prezerwatywę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) oki - wiem już cosik więcej ! ale... jak mam poznać, czy to łańcuszek czy napinacz ? koleś niby mówił, że napinacz się skończył (ale co przez to rozumiał ? że aż tak się łańcuszek wyciągnął ? czy napinacz do dupy ? kurde... !) chyba wezmę ten mechaniczny za stówke i się zobaczy ! jak przestanie dzwonić to będzie ok ! jak nie to będzie gorzej ! chyba, że ktoś z was uważa, że nawet jak nie będzie hałasował po zmainie napinacza to go wymienić ! gdzie mogę kupić łańcuszek ? w rapidzie ? Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez LUZIPOWER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 koleś niby mówił, że napinacz się skończył (ale co przez to rozumiał ? że aż tak się łańcuszek wyciągnął ? czy napinacz do dupy ? No ciężko stwierdzić co autor miał na myśli... :) Albo to że napinacz skonczył swój żywot, albo fizycznie skończyły się możliwości napinania przez niego łańcuszka, co by oznaczało koniec żywota owego łańcuszka. gdzie mogę kupić łańcuszek ? larsson, klasa, olek itd itp... ja osobiście kupuję łańcuszki DID. do innych jakoś nie mam przekonania.Kiedyś koleś kupił do shadowy jakiejś firmy krzak, to po 3000 km wyrzeżbiły mu dodatkowe otwory w głowicach... wskutek rozciągnięcia oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUZIPOWER Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2006 no w larssonie jest za 230 złhttp://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c3&mymo...33c36b1b5fc2cb1ale jakiejś firmy Warner (bardziej przemawiają do mnie jego filmy :) w klasa cena ta sama ale inna firmahttp://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...tProd&nr_tab=29 kurde naipierw wezme ten napinacz i się zobaczy...narazie nie mam 250 na wywalenie w łańcuszek...dzięki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolekFJ1100 Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dobra rozebrałem motocykl i próbowałem wciskać ten napinacz cały i nawet nie drgną....:/ troszke sie uginał ale może 3 mm... co to w końcu dzwoni?? pomocy!!Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Dobra rozebrałem motocykl i próbowałem wciskać ten napinacz cały i nawet nie drgną....:/ troszke sie uginał ale może 3 mm... co to w końcu dzwoni?? pomocy!!Pozdro Zużyty łańcuszek może być napięty nawet jak struna i też będzie terkotał. wolekFJ1100 poczytaj co Ci ludzie wcześniej napisali, bo widzę, że ty się strasznie tego napinacza uczepiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi