Skocz do zawartości

ZXR 400 Problem z reflektorami

Jo]{eR
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam ZXR 400 z 1994. Lecz owiewki są jak w pierwszych modelach z 89r. Czyli z dwoma okrągłymi reflektorami i właśnie one spędzają mi sen z powiek.

Niedawno przepaliła mi się w jednym z nich żarówka, na pierwszy rzut oka wygląda ona jak zwykła H4 lecz niestety jest to żarówka ME STANLEY HALOGEN 14-0180 12V60/35W. Wygląda prawie identycznie jak H4 lecz nie da się jej zastąpić gdyż blaszki bazujące żarówkę są rozstawione pod innym kątem niż w zwykłej H4 i ponadto H4 są tylko 60/55W nie wiem czy elektryka wytrzymała by mi to większe obciążenie na krótkich i czy sam reflektor by mi wytrzymał większą temperaturę. Udało mi się przerobić zwykłą H4 tak że wchodzi w reflektor i punkt świecenia znajduje się na właściwej ogniskowej lecz nie wiem czy jak pisałem powyżej wytrzyma elektryka i reflektor więc jeżeli ktoś mógłby mi coś doradzić w tej kwestii lub miał do sprzedania oryginalną żarówkę to z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam Jo]{eR ZXR 400

Siema , a próbowałeś szukac w sklepach motocyklowych lub serwisach ? napewno jest ona do kupienia szczególnie w takim miescie jak wawa ,jesli nie znajdziesz mam źródło w swoim miescie i oni mi tam mogą ją sprowadzić ale to tylko dodatkowe koszty typu wysyłka.

pozdro

" próbowałeś szukac w sklepach motocyklowych lub serwisach ? napewno jest ona do kupienia szczególnie w takim miescie jak wawa"

No niestety nie jest dostępna. Próbowałem wszędzie gdzie się tylko da, we wszystkich serwisach, Larssonie, Car serwisie, itp. i nic. Kiedyś mieli taką w Kawasaki, lecz teraz nawet na zamówienie jest niedostępna :)