tomb2 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Mogę okazyjnie kupić zabytek motorower maszyna ma prawie 50 lat ale nie ma papierów :clap: jest jakaś tablica rejstracyjna i tabliczka znamienowa :crossy: Czy to się da zarejstrować ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_ns Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Jako zabytek można rejestrowć pojazd który ma conajmniej 25 lat i od końca produkcji minęło 15 lat jednak taka rejestracja jest dość kosztowna i po zarejestrowaniu pojawiają się również ograniczenia i obowiązki trzeba płacić składki oraz nie można wymienić czesci na własną rękę wszystko musi potwierdzić konserwator zabytków a jeśli uszkodzisz dany pojazd to odpowiadasz za zniszczenie zabytku równiez nie można wyjechać za granicę bez wiedzy państwa.Czyli twój własny sprzęt wychuchany przez ciebie i tylko ciebie staje się współwłasnością Państwa i jeszcze płacisz za to :icon_razz: .Tak myślę ze kiedyś znajdzie się jakiś mądry polityk i zmieni te jak dla mnie głupie przepisy .Powinno być tak ,że ide na policje sprawdzam czy kradziony i później ide do Wydziału Komunikacji i rejestruje jako nowy motocykl bez żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi