karolb10 Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 mam problem, zakupilem motorower sprowadzony z francji. Poszedlem do wydzialu komunikacji i pokazalem im papiery ktore dostalem przy zakupie tj.dokument identyfikacyjny pojazdu, VAT 25, przetlumaczona umowa kupna z francuzem, zaswiadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu, no i moja umowa z gosciem, a oni wolaja odemnie jeszcze czegos. Czy to sa wszystkie papiery potrzebne do zarejestrowania czy rzeczywiscie czegos brakuje...? Pytalem kolezke o dowod rejestracyjny to powiedzaial mi ze we francji jezdzi sie motorowerem jak rowerem czyli bez zadnych tam rejestracji czyli i dowodu nie ma. bardzo prosze o pomoc jezeli ktos wie cos wiecej badz rejestrowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 mam problem, zakupilem motorower sprowadzony z francji. Poszedlem do wydzialu komunikacji i pokazalem im papiery ktore dostalem przy zakupie tj.dokument identyfikacyjny pojazdu, VAT 25, przetlumaczona umowa kupna z francuzem, zaswiadczenie o przeprowadzonym badaniu technicznym pojazdu, no i moja umowa z gosciem, a oni wolaja odemnie jeszcze czegos. Czy to sa wszystkie papiery potrzebne do zarejestrowania czy rzeczywiscie czegos brakuje...? Pytalem kolezke o dowod rejestracyjny to powiedzaial mi ze we francji jezdzi sie motorowerem jak rowerem czyli bez zadnych tam rejestracji czyli i dowodu nie ma. bardzo prosze o pomoc jezeli ktos wie cos wiecej badz rejestrowal. Nie wiem jak to jest ze sprzętami z Francji, ale czasem nie jest potrzebne jeszcze wymeldowanie pojazdu we Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubix Opublikowano 31 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2006 proszę. Tu masz wszystko ładnie napisane : 1. http://motocykl.org/sprowadzanie.php?PHPSE...f67dca3673aaad9 2. http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/in...a.php?adres=203 3. http://www.ams-frackowiak.pl/informacje/import.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolb10 Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 (edytowane) na dokumecie identyfikacyjnym pojazdu jest napisane tak: nr rejestracyjny pojazdu.........BN(brak numerow)kraj poprzedniej rejestracji....................nic nie ma! wiec tak jakby ni ebyl rejestrowany wogole wiec skad mam miec dowod rej?! byc mze ze w moim urzedzie nie mieli takiego przypadku sprowadzonego motoroweru z francji i nie wiedza do konca jak to jest. Gosc od ktorego kupilem moto twierdzi ze na takich samych dokumentach zarejestrowal u siebie mtorower bez zadnych problemow. zadzwonie do tamtego wydzialu i sie dowiem ocb! prezeciez jezeli on zarejestrowal to ja tez moge:] Edytowane 1 Sierpnia 2006 przez karolb10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi