Skocz do zawartości

pierwszy bieg

Matizz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam kolejny problem z moim moto

przy wbijaniu jedynki zgrzyta mi skrzynia :/

inne biegi wchidzą juz normalnie, tak samo po przejechaniu kawałka jedynka wbija sie juz z dużo mniejszym zgrzytem.

sprzęgło jest w dobrym stanie, dobrze wyregulowane. silnik nie rozpoławiałem wiec nie wiem w jakim stanie są wodziki w skrzyni. silnik bardzo długo nie byl uruchamiany- poprzedni własciciel robił remont moto, ale zrobił w sumie tylko remont silnika na reszte juz mu brakło cierpliwości. silnik zalał olejem i tak zostawił.

ja zalałem go tylko nowym olejem i odpaliłem.

co może być nie tak ;)

czy poprostu ta cała mechaneria musi sie troche rozruszać :banghead:

olej to hipol. nie wiem co jeszcze podać.

acha biegi nie wyskakują.

pozdrawiam

Matizz

a juz miałem nadzieje ze nie będe musiał tego robić.

szkoda..

ale przynajmniej zobacze jak wygladał remont zrobiony przez poprzedniego własciciela

naszczescie mam zapasową skrzynie biegów w idealnym stanie wiec z czesciami nie bedize problemow.

kolejnym problem mam ze złożeniem lampy przedniej, a dokładnie z tym jak umocować tą wygiętą blaszkę na dole lampy(tę blaszkę od zamykania) macie może jakieś zdjecia jak to wygląda ?

pozdrawiam

Matizz

------------

do moderatora:

proszę o zmienienie nazwy tematu na jakiś bardziej ogólny- nie będe do każdego problemu zakładał nowego tematu przecież :D i proszę o scalenie tych 2 postów, bo u mnie nie wyswietal sie wogle opcja edycji.