Sobki Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 Jestem od roku posiadaczem CZ180 model 487.5. Miałem zamiar ( Syn i ja ) nauczyć sie jeżdzić,pobawić sie i przesiąść sie na coś wiekszego. Kupilismy nowy moterek ale stary ......... nas siętrzyma. pomimo, że stan estetyczny wspaniały, techniczny proporcjonalny do przebiegu 10.800 kmnie widać nabywców. zaczynam mysleć o jego wartości kolekcjonerskiej. Wprawdzie jest "młody",rok produkcji 1996 ale to właśnie na nim zakończyła istnienie Firma CZ. Na poczaktu lat 90' kupiła jawłoska Cagiva. Wprowadziła wiele unowocześnień: 12V instalacja, alternator Ducatii, elektroniczny zapłon Ducatii, pomkę oleju Mikuni, tarczę hamulcową z przodu. Co gorsza zwiększyli pojemność do176, 8 ccm, co chyba komplikuje użycie części od starej Jawy 175.Powoli przyjmuje do wiadomości, że szkoda oddać ją za grosze, do katowania po lesie i chyba trzeba zabac o podtrzymanie stanu obecnego a może i go poprawiać.Tyle wstepu.Uprzejmie proszę o informacje np. linki do stron na temat tego motoru, ew. informacje natemat współzamienności części z Jawą. Niedawno zobaczyłem, że klocki pasuja od Jawy 350. Ciekawe jak jest z tarczami sprzęgła, które narazie działa prawidłowo, ale poprzedni właściciel przestrzegał mnie,że zbliża się czas wymiany. Inny temat czy mogę użyć zębatek od Jawy.Niepokoi mnie też występujące falowanie obrotów ( czasami, głównie gdy jeszcze jest zimny ).Może ktos ma jakąś serwisówkę do niej, co pozwoliłoby mi usunąc pewne drobiazgi jak niedziałającyczujnik biegu neutralnego.Gdzie ew. można liczyć na pomoc w tych i być może nowych problemach.Tak. Tak. chyba mam "młdego weterana" a przynajmniej podobne problemy.Pozdrawiam. Liczę na dobre, merytoryczne rady.Sobek - senior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 14 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 co jak co, ale poprosze foty na maila :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dari Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 O tą CZ chodzi ?? http://www.bikepics.com/pictures/438349/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobki Opublikowano 4 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 co jak co, ale poprosze foty na maila :icon_mrgreen:Nie moja wg mnie ładniejsza.podaj maila to wyslę zdjecie.PozdrawaimSobek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi