olo Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witam wszystkich,od niedawna jestem posiadaczem kawki vn700 vulkan.I mam maly problem.Kupilem ten motocykl na poczatku czerwca,i jest problem z ladowaniem,a scislej mowiac to go chyba nie ma.Czy ktos tu z obecnych moglby mi cos dopomóc!!!Dzis kupie regulator napiecia,ale potrzebny rowniez schemat instalacji elektrycznej do vn700 vulkan.Smigam nim troszke,ale sezon w pelni i chcialbym sie wybrac gdzies dalej,ale bez ladowania to nie mozliwe.Prosze o pomoc.Dzieki z gory :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_pl Opublikowano 13 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2006 Witaj na forum. Problem jest techniczny i powinieneś był go umieścić w "mechanice". Może Admin to przeniesie. Jeżeli słabo kumasz elektrykę i nie posiadasz prostego woltomierza, to trudno będzie Ci samemu znaleźć przyczynę braku ładowania. Wtedy zostaje Ci wizyta u elektryka.Jeśli w miarę wiesz o co chodzi, to przy pomocy miernika ustal w którym momencie instalacji prąd ładowania "ginie" - trzeba sprawdzić od alternatora, poprzez regulator napięcia, stacyjkę aż po baterię. Niekoniecznie musi być coś padnięte, układ ładowania jest bardzo czuły na wszelkie zaśniedzenia i poluzowania w miejscach połączeń i na konektorach. A o to nawet w kilkuletnim moto nietrudno, naniesienie cienkiej warstwy wazeliny technicznej na wszystkie połączenia, minimalizuje prawdopodobieństwo wystąpienia problemów z elektryką. W fabryce nikt tego nie robi, bo nie ma na to czasu. Napisz co pomierzyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi