Skocz do zawartości

cewka pod bakiem w suzuki RG

RoBeRt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

co to jest ?? od czego jest ta cewka?? jak z dostepnoscia tej czesci?? i ile mniej wiecej kosztuje??

czy to cos takiego ??

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=104691810

pytam bo moze kupie rg, ale fuck ma cos wlasnie z ta cewka rypniete... i nie wiem ile mnie naprawa wyniesie....

moze w koncu kupie jakies moto.....

heh...pwiem ci że sam musze kupić taką cewkę...szukam jej gdzies dwa tygodnie i udało się znaleźć (jedna podobno 100% sprawna, druga nie wiem) cena około 100 zł...jak ja kupie to dam ci znać kto ma tą drugą (rozumiesz...:buttrock:) ale tak szczerze to poedejrzewam że tam będzie coś więcej popsute bo kto sprzedaje motor bo sie cewka zespuła??....ta cewka daje isre,jest razem z fajką i kablem wys.napięcia.....

aha.. ok, dzwonilem do kolesia i powiedzial ze sprzedaje bo "ulica to nie jego zywiol " woli cross - doszedl do takiego wniosku....

a nie szloby dopasowac od jakiegos innego moto?? np sqtra albo czegos takiego... takiej cewki ?? aha myslisz ze sie oplaca kupic rok '90, za 1400 wlasnie z zepsuta ta cewka ?? zarej na motorower... wg mnie sie oplaca... :icon_twisted:

dzinki na odp. jak juz kupisz do daj mi znac najlepiej na gg 9441444 :icon_mrgreen:, wogole zaraz do ciebie zagadam to sie lepiej dogadam.. i dowiem cos o tym moto... ":icon_mrgreen:

• 5 miesięcy temu...

witam,niepolecam kupywac motoru ktory nieodpala poniewaz jestem przekonany ze nawet jak zamontujesz ta cewke czy cos to i tak ci nieodpali bo napewno sprzedawca ma cos jeszcze do ukrycia na 99% a jak by to była tylko ta cewka czy cos to by sam wymienił

witam,niepolecam kupywac motoru ktory nieodpala poniewaz jestem przekonany ze nawet jak zamontujesz ta cewke czy cos to i tak ci nieodpali bo napewno sprzedawca ma cos jeszcze do ukrycia na 99% a jak by to była tylko ta cewka czy cos to by sam wymienił

nie zawsze tak jest..wierz mi

a co do czesci do rg.... dostepnosc uzywanych czesci silnikowych jest dosyc duza na allegro..sam posiadam silnik na czesci...z cewka jest gorzej..trafic na dobra cewke to naprawde jest sztuka...jezeli chodzi o tlok czy korbe to cholernie trudno znalezc nowe

moim zdaniem jest to dosyc korzystna oferta...najwazniejsze to sprawdz skrzynie, wal i tlok w moto..jezeli te czesci sa dobre to oki....bo jezeli cewka poszla to mogla tez pujsc cewka w silniku(tzw.indukcyjna) ale to sa drobne koszta

a i jeszcze jedna wskazowka..nie pamietam dokladnie ale bodajrze cewka pasuje od DT 80LCII...bo ostatnio jak robilem dt to kumpel mial wpakowany silnik od rg do dt a ceka byla orginalna od dt...wiec powinna pasowac

Edytowane przez max264