sir_tomek Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Ja osobiście miałem podobną historię. Śmigałem sobie po polnej drodze, a jak podjeżdżałem pod górkę zobaczyłem gliny (od kilku dni czaili na mnie). Miałem szansę im uciec, ale tylko ja mam taki motorek w okolicy więc pojechałem w ich stronę. Kazali zgasić mi silnik, a potem zapytali o prawko i papiery. Oczywiście nie miałem, bo papiery w tłumaczeniu, a o prawku nawet nie myśle. Jeden pałkarz był spoko, bo przyznał mi rację, że to droga niepubliczna, ale dowalił się o to, że nie jest zarejestrowany, nie miałem włączonych świateł, nie mam OC i prawka. Drugi pałkarz chciał dzwonić po lawetę, ale jakoś obeszło się bez. Podyskutowałem chwile z nimi, jeden z nich pytał się o rocznik i ile dałem za moto (to mnie rozwaliło na maxa :) ). Powiedzieli, że muszę jak najszybciej zarejstrować, bo motor bez OC nawet nie może stać pod domem. Zapytałem się ich czy mogę chociaż do domu dojechać, pozwolili mi (z tego też śmieje się do teraz :icon_razz:). A więc morał jest taki, nawet na polnych drogach idt nie ma co szaleć, bo jak uprą się to udupią. Teraz rejestruje moto i spróbuje wymotać na 50 ccm :P Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 mają prawo się przyczepić. każdy pojazd musi mieć OC. dla każdego gliny to podstawa. z reszty możesz się wyłgać, z tego nie.swoją drogą to naprawdę nadaje się do humoru. i powiem ci, że szkoda że ci policjanci cię nie zatrzymali. brak prawka (bo 80cm), brak OC, brak dowodu rejestracyjnego i przeglądu. taki motocykl nie ma prawa poruszać się po polskich drogach. jakby cię zatrzymali, skitrali by ci moto na lawetę, na parking i sprawa do sądu dla twoich starych, bo ty chyba jeszcze jesteś za młody (chociaż tego nie jestem pewien). i może wtedy twoi starzy pukneliby się w łeb, zanim kupiliby ci motocykl. a jakbyś w trakcie tej twojej ucieczki stuknął jeszcze radiowóz, to byłaby już w ogóle piękna bajka....ja pierdziele..... pozdrów rodziców... i kup im gumowy młotek.HEEEJ ale spokojniej i nie czepiaj się rodziców ja miałem RSke 125 jeździłem bez prawka i to niby ma być wina moich rodziców? Fakt nie ma się czym chwalić ale trułem im przez 2 lata prosiłem błagałem i wkońcu jakoś się dali namówić....teraz mam 19 lat jeźdzę gsxrem 750 99rok i to też jest wina moich rodziców?(co prawda legalnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi