Mirmil Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) Nie wiem jakbyło uprzednio, teraz nie jest wymagany przy wjeździe do Mauretanii CDP = Carnet Du Passage czy jakoś tak. Dopiero domagają się tego w Senegalu. Natomiast napotkani inni motonici chwalili się fałszywymi CDP, podobno działa na Senegal. Bez problemu na granicy wykupujesz wizę = 20 euro, oraz wnosisz opłatę "celną" = 10 euro. Naturalnie żadna z tych opłat nie jest udokumentowana... Żołnierze jeszcze wyciągają łapkę po datek. 1 euro od osoby całkiem wystarcza, lub udawanie, że nic nie rozumiesz też odnosi skutek tylko trwa dłużej nieco.ot tyle, dzięki za zainteresowanie, i ciepłe słowa - RomekJak na moj gust,to tych wrakow nikomu nie chcialoby sie przyciagac,byc moze wjechaly na mine juz dawno temu,a pozniej hieny wykrecily z nich kazda przydatna czesc.Ale jest atrakcja,sa miny ,wraki przewodnicy,kazdy do tego podchodzi jak mu pasuje.ja tez przejezdzalem ten kawalek bez przewodnika,na nos i bylo ok.Ale nie powiem,mozna sie zakopac,albo pogubic wybierajac latwiejsza droge.A ta mapke znasz?http://community.webshots.com/photo/344579...070186125hFoBHXKarnetu do Mauratani nie trzeba bylo chyba nigdy,do Senegalu ja wjechalem bez problemu,ale od strony Mali. Pozdrawiam Edytowane 27 Maja 2006 przez Mirmil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi