Fazi_Gdańsk Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Witam. Mam kłopot z moją pszczółką. Otóż po rozgrzaniu czyli jakieś 3 km jazdy traci wyraznie moc. Na wolnych obrotach silnik chodzi ok natomiast przy rozpędzaniu czuć wyraźny brak mocy a prędkość max to ok 100km/h. 200 km temu :icon_mrgreen: ustawiłem zawory bo skasowane były luzy. Teraz wszystkie mają 0,08. Pojeździłem te 200 km ale niestety nic się nie zmieniło wczoraj jeszcze raz sprawdziłem luzy i są takie same tj. 0,08 na każdym. Po tej małej dygresji czas na moje pytanko. Przy wczorajszym pomiarze luzów lewa świeca była jakby bardziej wypalona Czy w takim razie moje przypuszczenia są słusze: Należy zwalić głowicę i ułożyć zawory od nowa a jeśli będą któreś upalone to wymiana. Czy jest może ktoś z 3miasta albo okolic kto mógłby pożyczyć manometr do pomiaru ciśnienia w cylindrach. Ewentualnie gdzie można takie coś nabyć i może zna ktoś przybliżoną cenę.Chciałbym zrobić próbę przed zdjęciem "beretu" :buttrock: PozdrawiamTomek Zapomniałem dopisać że moto dużo pali na pełnym zbiorniku zrobiłem 200 km.Czy może też byc jakiś problem z gaźnikami. Zawieszający się pływak lub coś w ten deseń ? Edytowane 5 Maja 2006 przez Fazi_Gdańsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazi_Gdańsk Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 Wczoraj sprawdziłem kompresję i na dwóch garach na zimno i na gorąco jest blisko 12 barów. Luzy zaworowe wporządku. Rozebrałem więc gaźniki wyczyściłem w benzynie ekstrakcyjnej, podmuchałem powietrzem.Ustawiłem poziom pływaków ( od krawędzi gaźnika do denka pływaka w pozycji gaźnika do góry nogami) Skręciłem założyłem odpaliłem no i dalej nie chce sie kręcić po nagrzaniu. Poradźcie coś proszę. Terminy wizyty z serwisie to jakieś 2 tygodnie czekania . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi