&REW Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) Jako zielonka zapytać chciałem, jak podchodzicie do ustawiania wolnych obrotów. W serwisie ustawili mi tak, że na zegarze miałem w okolicach 1000rpm, podczas gdy w książce serwisowej stało 1200-1400rpm. No i przeszkadzało mi przy ruszaniu, bo ciągle nie mogłem dobrać gazu i sprzęgła, żeby nie zgasić. Mordęga. Podkręciłem do ca. 1300rpm (obserwując zegar ofczywiście) na rozgrzanym silniku. Ale po przejechaniu ca. 500 km znowu mam w okolicach 1000-1100. Podkręcać jeszcze, czy już sobie odpuścić? Czy w ogóle ustawić tak, jak w serwisie? Co sądzicie? Pozdrowienia serdeczne, &REW. :icon_mrgreen: Edytowane 4 Maja 2006 przez &REW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 4 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2006 ustaw sobie tak zeby ci sie dobrze jezdziło, a to ze bedzie 1000 czy 1100 to nie wazne byle byś nie podkrecał na 5-6 tysi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 Ja ustawilem u siebie na 1200 i jest git.Przy 1000 obr/min i delikatnym ruszaniu moto moze po prostu zgasnac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 5 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2006 ja tez mam własnie jakieś ciut powyzej 1100.Ale tka jak pisze jak masz moto oblatane to 1000-1100 jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi