rzemol Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Pewnie temat mógłby funkcjonować w innej grupie, ale skoro dotyczy to XVS-a 1100A to dlaczego nie tu.Niewiele jeszcze przejechałem na nówce, a już widzę zmatowiały lakier w miejscach styku kolan z bakiem. Macie jakieś pomysły na eliminację tego zjawiska? Byłbym wdzięczny.Pozdrawiam i jeszcze (zdążyłem) kropię wodą na Wasze szanowne korpusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Na takie coś to wg mnie najlepsza pasta TEMPO, jest ok.albo poszukaj innej pasty do polerowania lakieru.to wszystko.heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
senio Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 (edytowane) Macie jakieś pomysły na eliminację tego zjawiska? Byłbym wdzięczny. Trzeba usunąć wierzchnią starą i utlenioną warstwę lakieru pozostawiając równą powierzchnię o dawnym kolorze i połysku. Zależy w jakim stopniu masz ten lakier zniszczony musisz dobrać pastę odpowiedniej klasy ścieralności. Automax jest OK. i jeśli nie są mocno zmatowiałe te miejsca kup lekko-ścierny. Po tym zabiegu nie zaszkodzi zrobić konserwacji jakimś mleczkiem konserwująco - zabezpieczającym. I nie ściskaj go tak mocno kolanami na przyszłość :crossy: Edytowane 17 Kwietnia 2006 przez senio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Preedom Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tylko nie przesadzaj z tymi pastami lekko-sciernymi, bo jak sama nazwa wskazuje zamiast pomoc mozesz zaszkodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr_pl Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Senio dobrze zapodaje: automax i falanelka, a później w miarę często pasta ochronna na bazie wosku. Zbiornik to w ogóle wrażliwe miejsce, więc woskuj, woskuj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi