Skocz do zawartości

Problem z alarmem Patrol Line 544

Pierun
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam yamahe r6 z w.w. alarmem i mam pewien problem. Gdy wlacze kierunkowskazy lub swiatla awaryjne, po czym je wylacze, zaczynaja mi migac awaryjne. Napewno jest to spowodowane alarmem, bo nie dzieje sie tak gdy go odlacze. Poza tym jak juz zaczna migac, to slychac ze to przerywacz w alarmie.

Alarm byl zamontowany w motocyklu gdy go kupilem, wydaje mi sie ze instaluja go w salonie do kazdego motocykla, ale nie jestem pewny. Gdyby ktos mogl pomoc, to bede wdzieczny.

Jezeli ktos ma jakiegos manuala od tego alarmu to bym rowniez prosil o kontakt. Pozdrawiam!

Alarmy Patrola są seryjnie montowane w Yamahach. Zjawisko, które opisujesz to jedyna debilna funkcja tych urządzeń.

Producent Patrola dał możliwość posiadania świateł awaryjnych w przypadku, gdy nie były seryjnie montowane w pojeździe. Jeśli funkcja ta jest włączona to po włączeniu któregokolwiek kierunkowskazu na czas krótszy niż (chyba) 2 sekundy włączają się awaryjne. Obowiązkowo trzeba taka funkcję odłączyć, ale w tej chwili nie pamiętam jak się to robiło. Natomiast wszystko wskazuje na to, że z alarmem jest OK.

Dzieki za odpowiedz. Wlasnie zauwazylem, ze jak kierunki mrugna 4 razy i wiecej, to sie nie wlaczaja awaryjne. Faktycznie glupia funkcja, bardzo przeszkadza i myli np. podczas wyprzedzania. Jakbys znalazl jak to wylaczyc, to daj znac...

Jezeli ktos ma jakiegos manuala od tego alarmu to bym rowniez prosil o kontakt. Pozdrawiam!

Pod poniższym adresem znajdziesz trochę rzeczy dotyczących alarmu Patrol Line. Mam nadzieję, że się przyda.

http://yahoo.riders.pl/alarm/

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl

Dzieki Boniek! :)

Wg tego co tam pisze, nalezy przeprogramowac alarm droga radiowa. Podskocze po swietach do rapidu w poznaniu i sie dowiem czy maja sprzet zeby to zrobic...

W niemieckiej instrukcji pisza, z tego, co zrozumialem, zeby wmontowac w przewody idace do kierunkow (brazowy i brazowo-bialy) jakas diode, czy cos... Ale chyba nie ma sensu, skoro mozna przeprogramowac...