Pierun Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Witam,Mam yamahe r6 z w.w. alarmem i mam pewien problem. Gdy wlacze kierunkowskazy lub swiatla awaryjne, po czym je wylacze, zaczynaja mi migac awaryjne. Napewno jest to spowodowane alarmem, bo nie dzieje sie tak gdy go odlacze. Poza tym jak juz zaczna migac, to slychac ze to przerywacz w alarmie.Alarm byl zamontowany w motocyklu gdy go kupilem, wydaje mi sie ze instaluja go w salonie do kazdego motocykla, ale nie jestem pewny. Gdyby ktos mogl pomoc, to bede wdzieczny. Jezeli ktos ma jakiegos manuala od tego alarmu to bym rowniez prosil o kontakt. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Alarmy Patrola są seryjnie montowane w Yamahach. Zjawisko, które opisujesz to jedyna debilna funkcja tych urządzeń. Producent Patrola dał możliwość posiadania świateł awaryjnych w przypadku, gdy nie były seryjnie montowane w pojeździe. Jeśli funkcja ta jest włączona to po włączeniu któregokolwiek kierunkowskazu na czas krótszy niż (chyba) 2 sekundy włączają się awaryjne. Obowiązkowo trzeba taka funkcję odłączyć, ale w tej chwili nie pamiętam jak się to robiło. Natomiast wszystko wskazuje na to, że z alarmem jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Dzieki za odpowiedz. Wlasnie zauwazylem, ze jak kierunki mrugna 4 razy i wiecej, to sie nie wlaczaja awaryjne. Faktycznie glupia funkcja, bardzo przeszkadza i myli np. podczas wyprzedzania. Jakbys znalazl jak to wylaczyc, to daj znac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Jezeli ktos ma jakiegos manuala od tego alarmu to bym rowniez prosil o kontakt. Pozdrawiam!Pod poniższym adresem znajdziesz trochę rzeczy dotyczących alarmu Patrol Line. Mam nadzieję, że się przyda.http://yahoo.riders.pl/alarm/ Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shoovfr750 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 mam tą samą debilną funkcje i nie mam pojecia jak to wyłączyc jedyne co mi przychodzi do głowy to całkowite odłączenie kierunkowskazów od alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2006 Dzieki Boniek! :) Wg tego co tam pisze, nalezy przeprogramowac alarm droga radiowa. Podskocze po swietach do rapidu w poznaniu i sie dowiem czy maja sprzet zeby to zrobic... W niemieckiej instrukcji pisza, z tego, co zrozumialem, zeby wmontowac w przewody idace do kierunkow (brazowy i brazowo-bialy) jakas diode, czy cos... Ale chyba nie ma sensu, skoro mozna przeprogramowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi