gixer Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Witam!!Mam takie pytanko:Czy jesli w uzasadnieniu wyroku sadu na pismie jest podane, ze sad zwalnia obwinionego z kosztow sadowych, wymierza mu grzywne w kwocie..... itd itd.........., a nic nie pisze o tym ze wymierza mi okresona ilosc punktow karnych, to czy dostalem punkty za wykroczenie czy nie? Z gory dziekuje za informacje :icon_biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Mi się wydaje że punkty też powinni cofnąć, ale do pewności możesz się dowiedzieć o policji. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 było już na forum, i z tego co pamiętam punktów nie nalicza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfera50 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 jeżeli piszą że cofają ci grzywne to raczej punkty też wycofują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Moim zdaniem punkty jednak dostales. To, ze zwolnili Cie od kosztow sadowych, a sad nie wyminil punktow karnych w wyroku nic nie oznacza. Punktow karnych sad nie mogl wymienic w wyroku, bo punky - same w sobie - nie sa znane kodeksowi postepowania w sprawach o wykroczenia. Najistotniejsze jest to, ze zapadl jednak wyrok skazujacy. Punkty naklada Policja - a dla nich podstawa nalliczenia bedzie wyrok sadu w ktorym uznano, ze jestes winny popelnienia wykroczenia. Takie jest moje zdanie - choc nie twierdze, ze jest ono pewne. Moze ktos z grona policjantow rozjasni sytuacje na podstawie praktyki, bo szczerze mowiac sam sie wlasnie nad takim problemem zastanawiam. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voodoo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Wydaje mi sie ze jednak dostales te punkty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi