MOTOWARIAT Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Miałem ostatnio ładne jaja z grzaniem się silnika i robiło się ciśnienie w wężach i po odkręceniu korka chłodnicy wywalało pod ciśnieniem płyn w góre stwierdziłem że nie otwiera się zawór na korku od chłodnicy i nie puszcza na przelew zdjełem uszczelke i normalnie jest obieg między zbiornikiem wyrównawczym a resztą ale jestem ciekaw czy zdażają się takie przypadki z korkami znajomy powiedział mi że może być walnięta uszczelka pod głowicą i sprężanie minimalnie przedostaje się do płynu i robi się ciśnienie w układzie chłodzenia co wy na to ???jakieś rady ,koncepcję POZDRO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Miałem też taki przypadek, co prawda w silniku 50ccm...Wywalało płyn w góre, szczególnie przy dodaniu gazu.Oczywiście okazało się ze to uszczelka pod głowicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 chyba też jednak uszczelka puszcza bo zauważyłem że olej castrol GP 20w40 który jest czerwony minimalnie się zabieliłja pierdziele nie mogło to się stać na jesień tylko teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 e no roboty nie duzo jak masz kluicze, manuala i czas w ciagu dnia byc to zrobil chyba ze dasz glowice do planowania Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWARIAT Opublikowano 8 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2006 disiaj rozebrałem cały osprzęt a jutro się wezme za głowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi