Skocz do zawartości

problem z hondą ns1

czseter2005
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

skoro manetka chodzi normalnie, to oznacza, ze z przepustnica wszystko w porzadku. jezeli przepusnica chodzi w porzadku, to zerowe prawdopodobienstwo, ze iglica sie zaciela. jesli ona sie zatnie, to reszta nie dziala...

wazne ze juz bedzie(mamy nadzieje) smigac...

pzdr:)

Witam,

wyżej pisałem że zamówiłem orginalne uszczelki do mojej Hondy, jednak pare dni później koleś z hondy zadzwonił i powiedział że niemogą namieżyć mojego motoru (dawałem im numer ramy) i będzie problem z uszczelkami>

Troche się tym zdenerwowałem.

na allegro goście co sprzedają cylinder do ns-1 piszą żę pasuje też do mbx i mtx więc postanowiłem zaryzykować i kupić uszczelki do mbx. dzisiaj przyszły uszczelki i moge powiedzieć że pajują (napewno komuś ta informacja się przyda bo wiadomo jak z częściami do ns-1 ). Uszczela pod cylinder pasuje idealnie, natomiast pod głowice otwory śrób co to trzymają cylinder pokrywają się idealnie ale reszta wycięć w uszczelce minimalnie o milimetr jest przesunięta (sądze żę wynika to poprostu z jakośći wykonania uszczeli).

Uszczelki kosztowały razem 17zł

Właśnie zadzwonił do mnie koleś z hondy i powiedział że znaleźli mój motor i wysyłają uszczelki.

Będe miał jesen komplet na zapas. moge jedynie powiedzieć że orginalne kosztują 80zł.

Pozdrawiam