Wojtek15 Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2003 mam problem z głowicą zerwał mi się gwint co trzyma świece niewiem co można zrobić oprucz wkręcenia tulejki, może wy znacie jakieś sposoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musso Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2003 Moze przyspawac swiece na stale? :wink: Hmm, najprosciej byloby przegwintowac na wiekszy rozmiar, ale chyba nie spotkalem sie jeszcze ze swiecami na wiekszy gwint :/ Ewentualnie rozwiercic i wtoczyc tuleje, a nastepnie ja przegwintowac. Generalnie sprawa nie jest prosta. Nie wiem czy nie prosciej byloby kupic jaka uzywana glowice A na przyszlosc nie dokrecaj tak mocno swiec :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2003 Przy urwaniu gwintu świecy masz do wyboru dwie opcje:1.Po rozwierceniu otworu gwintujesz go na wymiar odpowiadający zewnętrznemu gwintowi tulejki naprawczej.Do tego uzywaz tylko gwintowników 1 i 22.Innsym sposobem naprawy jest zastosowanie sprężynowej wkładki śrubowej.(Heil Coil) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi