RudyXJ Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Mam taki problem : wczesie jazdy chciałem zmienić bieg i po wduszeniu sprzęgła zaczeło coś zgrzytać , zatrzymałem sie , wcisnąłem jeszcze kilka razy - to samo , ruszyłem na 1 biegu a gdy chciałem wrzucić bieg 2 okazało sie ze jest to prawie niemożliwe (po kilku próbach wskoczył z wielkim oporem ) . Nastepnego dnia postanowiłem sprawdzić dla pewności raz jeszcze stan oleju - była ponad połowa (ale olej kwalifikuje sie juz do wymiany i w weekend wymienię) ruszyłem i sytuacja ta sama - zgrzyta i 2 nie idzie wbić , aha zapomniałem dodać , że na postoju biegi wchodzą bez problemu . Potem zaczełem regulować pokrętłem przy klamce sprzęgła ( tego przy silniku na końcu linki jeszcze nie ruszałem ) i po kilku próbach udało mi sie ustawić tak ze już nie zgrzyta po wciśnięciu klamki ale zeby 2 bieg wskoczył dość gładko musze moto jadąc na 1 biegu wkręcić do minimum 4000obr/min. i wtedy wchodzi bez większych problemów i zgrzytów. Prosze o pomoc bo dla mnie to "czarna magia" , pierwszy japończyk i w ogóle ... Zaznaczam , że w weekend wymieniam olej i filtr - czy to moze poprawić sytuacje?? I w ogóle jaki olej proponujecie ?? [ Dopisane: 21-03-2006, 08:29 ]to co ? nikt mi nie pomoże ???? :cry: Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi