Marcin-NTV Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 Witam. Mam Suzuki Maraudera VZ800 z 2000 roku. Fajne moto ale tylne zawieszenie jest tak twarde że nie da się nim jeździć. Proszę o pomoc. Czy ktoś wie co z tym zrobić ? Może załozyć od innego motocykla amortyzatory ? Czy ktoś z Was już taki temat przerabiał ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajo79 Opublikowano 20 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2006 bierzesz śrubokręt (albo wiertło :P), wkładasz w odpowiedni otwór i kręcąc zmieniasz napięcie spężyn, a tym samym "twardość" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worriot Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 ja ten temat przerabialem, ale w Intruderze 1400. Po prostu zakupilem komplet nowych amortyzatorow gazowych Progressive Suspension i motor zmienil sie nie do poznania. Koszt 200-250$, ale naprawde warto!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romualdo Opublikowano 21 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Spróbuj najpierw regulacji. Masz przy teleskopach dziurkę ze śrubą imbusową. Pokręć trochę, ale nie za dużo.Marauderki muszą być nieco twardsze (odczuwasz tu tylko przy bardzo dużych dziurach), bo dzięki temu są łatwiejsze do opanowanie w zakrętach.Zresztą są to motocykle twarde z natury. 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin-NTV Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 Witam i dziekuję wszystkim za odpowiedź. O regulacji napiecia sprężyny to ja wiem i ja mam ale pomimo różnych nastawień jest on dalej jak kołek. Czy wiecie może od jakiego innego motoru amortyzatory by pasowały ? Założył bym tylko na próbę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi