Aniol Opublikowano 6 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2006 Nie wiem o co chodzi ale zastawiam się, czy przypadkiem ten brązowy nalot na karterze nie jest oznaką przepuszczających simeringów. http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2661 Dodam, że oczywiście jak to w przypadku jaw bywa prawy gar nie pali jak trzeba. Zaskakuje dopiero na wysokich obrotach. Kiedyś słyszałem, że to może być spowodowane nieszczelnością pod garem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Kiedyś słyszałem' date=' że to może być spowodowane nieszczelnością pod garem.[/quote']Jeśli coś takiego występowałoby w Twojej Jawie to powinna być smuga oleju wychodząca z pod gara . Mój kumpel tak miał wswoim bolidzie bo poprzedni właściciel położył gary na silikonie ;) . CZ strasznie wtedy dymiła i duzo paliła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 7 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2006 Witam.Jaki używasz łańcuch (napędowy)? Czeski czy coś lepszego? To mogą być drobinki metalu powstałe w trakcie zużycia łańcucha wymieszane ze środkiem do jego smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek Opublikowano 10 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2006 Czy to jest nalot tłusty, czy suchy? W pierwszym przypadku to może simmering, a w drugim to może łańcuch który nie był smarowany lub w wyniku dostania się wody. Proponuję zdjąć małą zębatkę i sprawdzić nieszczelności (jeśli takowe są), a przy okazji łańcuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi