Pawel_ns Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Witam !!!Mam następujący problem posiadam motocykl WSK 175 w tą zimę włożyłem sporo kasy w jej remont . Zrobiłem to ponieważ od dłuższego czasu posiadałem opinię od rzecoznawcy : http://img218.imageshack.us/my.php?image=o...obraz0037dz.jpg (posiadam również drugą cześć jej z zdjęciami ) ostatnio nawet podjechałem pod stację Okręgowo kontroli pojazdów ( chyba tak się to nazywa ) i Wiesia przeszła przegląd i dostałem dokument że pojazd jest dopuszczony do ruchu ( bez żadnych machlojek) również posiadam go na kompie jak ktoś jest zainteresowany to mogę go udostępnić do wglądu. Ucieszony udałem się do okiena w wydziale komunikacji z myślą że w tym sezonie w końcu w 100 % bede jeżdził legalnie swoim sprzęcikiem a tu Pani zaczęła namnie wyjeżdżać z wrzaskami skąd mam te dokumenty i jakim prawem je zdobyłem i że do tej opini powinienem mieć dowód ( którego nie posiadam ) i opinia jest nie ważna a co za tym idzie to i dopuszczenia do ruchu jest bez podstawne i moge sobie je ..... ( tu już moja nadinterpretacja :buttrock: ) . Powidziała że jesli nie mam papierów to tylko jako zabytek a tu droga prowadzi całkiem gdzie indziej i kolejne wydatki Co mam teraz zrobić za opinię i przegląd płaciłem a teraz się dowiaduje że to był bład . Czy Pani ma rację czy może ona się myli i jest jakaś ustawa albo prawo mówiące o tym że te opinie mają podstawę .Proszę o pomoc sezon już blisko a ja jestem w kropce . Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_gorzow Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 O ile sie orientuje to ta pani miala racje :buttrock: tylko przeglad moze sie przyda i nic wiecej. Nawet gdubys mial dowod rej. i motor byl kiedys wyrejstrowany to ponowna rej. nie jest taka prosta. tylko jako zabytek :D Niestety takie jest u nas prawo'Duzo fajnych moto marnuje sie bo koszt rejstracji przekracza ich wartosc. Probuj moze jakos to przeskoczysz .POWODZENIA :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_ns Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Gdy mi pani mówiła o zabytku to dopytałem się co i jak i powiedziała że musze złożyć prośbę do konserwatora zabytów ,a odnośnie tego konserwatora czy on pracuje sezonowo ( tylko w sezonie motocyklowym ?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 4 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 nie on jest nie tylko od motocykli terz pewnei robi auta wiec nie pracuje sezonowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi