Skocz do zawartości

KŁOPOT A1 A KARTA MOTOROWEROWA

Gość konrad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

czes wam wszystkim jestem w sytuacj takiej przeprowadziłem sie na obrzeza miasta i chciałbym dojerzdzac czyms do centrum i szkoły potrzebne jest mi cos małego mam 17 lat i mysle o aprili 50ccm lub 125ccm i tak prawko a1 to koszt z 700zł a szkoda mi tyle jesli moge nic niepłacic i miec poprostu słabsza maszynke a dlamnie osiagi bardzo wazne niesa i tak moje pytanie brzmi

- czytalem w kodeksi ze na karte motorowerowa mozna prowadzic pojazd do 50ccm i rozwijajacy max 45 km/h a aprilia ze 100 wynosi wiec jak to ztym bede mial klopoty jak mnie złapia i karte i pokarze przecież pojemnosc dobra 50ccm to morze niemoge 45 km.h przeskoczyc to totalna głupota

-po 2 aprilia 125 mozna jezdzic na prawko a1 ale na a1 mozna jezdzic do 125 i 15KM a aprilia ma ze 30 wiec tu tez problem i sam sie juz w tym wszystkim pokreciłem wiec napiszcie co mam waszym zdaniem zrobic

MOZE MAM zrobic a1 i jezdzic na aprili 50 to juz szcxzyt głupoty

konrad po prostu nie mogą Cię złapać jak jedziesz powyżej 45 km/h bo mogą Ci zabrać dowód, itp. jesli trafisz na bardziej wyrozumiałych funkcjonariuszy to na pewno będzie si :) nie przejmuj się, wszyscy tak robią i nic się nie dzieje, taki simson jedzie z 70 i nie ma wielkiej draki z tego powodu:). a Co do A1 i mocy ponad 15KM przy 125 pojemności to musiałbyś załatwić w stacji diagnostycznej żeby Ci wystawili świadectwo że motocykl jest stłumiony do mocy 15 KM i możesz jeździć, więc też spoko. Jeśli chcesz tylko do dojeżdżania do szkoły i nieważne są osiągi to skłoniłbym się do kupienia jakiejs 50 ccm na Twwoim miejscu, za rok jesli bedziesz chcial mozesz zdwac juz na kat A wiec a1 teraz byloby stratą kasy, jaką możesz przeznaczyć na coś innego:) pozdr

czyli spokojnie moge jezdzic powyrzej 45 ?? to chyba kupuje aprili 50 bo wiecej mi niepotrzeba naprawd eaha prosiłbym was o jakies osiagi tego motorka

[ Dopisane: 02-03-2006, 19:35 ]

aha jeszcze ile bedzie mnie tak kosztowac taka spoko da rade za 4000

[ Dopisane: 02-03-2006, 19:37 ]

moze mi polecicie cos innego niz aprilke

to chyba kupuje aprili 50 bo wiecej mi niepotrzeba naprawd eaha prosiłbym was o jakies osiagi tego motorka

Aprilia nie produkuje tylko jednego modelu' date=' więc napisz dokładniej jaki model Cie interesuje ! spróbuj coś poszukać za pomocą opcji "szukaj" na pewno będzie coś o skutereach, motorowerach, osiagi, wady zalety, pozdr

a motorki na radar da rade zlapac? chyba tylko jak maja cam w aucie to ci udowodnic moga inaczej tego nei widze

a jak samochodem jedziesz to tez muszą Cię na kamerę nagrać żeby Ci udowodnić ? na fotoradar nie są w stanie Cię chwycić bo nie ma chyba jeszcze w Polsce takich które robią fotki tez od tylu, ale o tym juz byl temat. pozdr