Skocz do zawartości

Jaka temperatura w chlodnicy cbr 900 rr?

Arthur194
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem w swoim firebladzie. Kiedy temperatura płynu chłodzącego osiąga 105 stopni Więc jak to jest z tą temperaturą, kiedy wiatrak powinien sie zakręcić? Dodam tylko że jest on sprawny i działa po zwarciu przewodów dochodzących do termostatu. :roll:

Mam również pytanie czy płyn do chłodnicy może być w formie koncentratu mieszanego z wodą a może należy wlewać tylko gotowe liquidy?

Dziękuję z góry za poradę. :)

Pozdrawiam

Czesc.

wrzenie plynu napewno nie jest normalne 8O , i wskazane, a 105 stopni to troche za duzo, i bez znaczenia w jakim silniku, i z jakim plynem (mozesz wlac wode destylowana), sprawdzales juz teromstat? U mnie (R6) przy normalnej jezdzie utrzymuje sie 82, a przy staniu w korkach wzrasta do ponad 90, ale nigdy nie przekracza 100.

No tak , termostat sprawdziłem, włożyłem do gotującej-bulgoczącej wody i nie ząłączył się obwód, bo tylko tak można go sprawdzić. Moim zdaniem jest uszkodzony tylko te opinie przy jakiej temperaturze ma się wentylator załączyć. O 108 stopniach mówił mi szef pewnego serwisu (bardzo znanego) hondy w Poznaniu, nie powiem kto. A najlepsza heca że z kolei inny mechanik stwierdził żebym trochę poczekał aż się pogotuje :lol: hahaha, myślałem że pęknę ze śmiechu. Tak więc nominalnej temperatury przy której załączy się wiatrak i jaką przewiduje producent w RR nigdzie nie uzyskałem.

Jestem wdzięczny za wszystkie komentarze i każdy na pewno coś wniesie interesującego.

Czekam na kolejne :)