eszczyk Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Witam, mam duży problem, około pół roku temu zakupiłem Yamahe DT 80 sprowadzoną z Niemiec. Posiada ona dokument Brief, oraz dokument wyrejstrowania w Niemczech. Dziś odkryłem, że numery ramy nie zgadzają się z numerami wpisanymi w dokumencie wyrejestrowania. Na ramie oraz na briefie, numery ramy są zgodne. Jeszcze z tymi dokumentami nie byłem w wydziale komunikacji, oraz nie byłem na przeglądzie technicznym motocykla. Co zrobić w zaistniałej sytuacji, aby zarejestrować motocykl ? Czy wystarczy przerobić numery na dokumencie wyrejestrowania na te prawdzie ( te co są na ramie ) Czy później dane te bedą sprawdzane w Niemieckim wydziale komunikacji. Proszę o pomoc ! Nie wiem co robić :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomekrudy Opublikowano 5 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2006 Trzeba było sprawdzić numery przy oględzinach motocykla, a nie pół roku później. Jeżeli w Briefie się zgadzają to chyba najważniejsze ! Ale nie jestem pewien jak to do końca jest czy oni sprawdzają to później, może bardziej doświadczeni motocyklisci coś poradzą. A na nastepny raz pamiętaj aby zawsze sprawdzać papiery przed zakupem. Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi