arancia Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Witam wszystkich, mam zamiar kupic moto na wiosnę i najbardzie do gustu ze wzgledu na wyglad i na cene przypadła mi kawa zx-6r, ale chcialbym w niej cos zmienić a mianowicie tył. Tzn chciałbym wyrzycić stary tyłek i wsadzić od yamahy yzf-r1 z 2004 roku łacznie z wydechami. Zastanawiam się czy do tego celu musze także wymieniać stelaż czy może byc od kawy. Napewno stelaż nie da się od tak wymienic, trzeba by był go przerobić. Pozostaje jeszcze problem z poprowadzeniem rury wydechowej za silnikiem w środku wahacza tylnego, czy jest tam odpowiednia ilość miejsca na takie rzeczy. Z motorami dopiero zaczynam więc wiedzy na ten temat jeszcze zbyt dużej nie mam. Ale bardzo skomplikowane to nie powinno być. Co o tym sądzicie?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Kwestia kosztów, fizycznie jest to możliwe. Trzeba kupić ogon, lampę, wydechy i subframe, który trzeba będzie przerobić do mocowań ramy 6tki. Jeśli chodzi o wydech to wahacz trzeba będzie ominąć jakoś od zewnętrznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAMASSU Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 i najlepiej wczesniej porobic zdjecia orginału i zakupionych czesci bo przy puzniejszej odsprzedazy moga podejzewac ,ze moto bylo totalnie rozwalone i przy okazji zmieniles tyl a nie ze byl to tylko twój kaprys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi