Skocz do zawartości

Metzeler Me330

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niedługo mam zamiar zmienić oponę w Suzi, właściwie to im szybciej kupię tym lepiej. Wybadałem przedniego kapcia na allegro

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=88867260

Ale teraz mam pytanie - ona ma 4 lata, kupić ją?

W sumie dopiero po pięciu traci swoje własciwości, jednak mimo to waham się, bo to jest na przód w końcu. Proszę o radę.

Pozdrawiam, Marcin

Ale teraz mam pytanie - ona ma 4 lata' date=' kupić ją?

W sumie dopiero po pięciu traci swoje własciwości, jednak mimo to waham się, bo to jest na przód w końcu[/quote']

Kto ci takich glupot nagadal że po pieciu latach traci swoje wlasciwosci ,ja na poczatku tamtego sezonu kupilem lezakowaną nowke sztuke z Niemcowni za 100zł Bridgestone Battlax na tyl ,i powiem ze trzyma zajebiscie ,a zrobilem na niej ok.6tyś km i z€zyla sie dopiero w jakis 35%. :P

Ale na przód bym sie zastanowil :idea:

Pozdrawiam

Kto ci takich glupot nagadal że po pieciu latach traci swoje wlasciwosci

Darku' date=' a że się tak zapytam - zasięgnąłeś języka? Gdziekolwiek?? Bo jeśli chodzi o mechanikę to ja się sugeruje zdaniem Fachowców, a Autorytetem w tej dziedzinie jest dla mnie m.in. nasz Forumowy mechanik - Paweł. Żeby nie być gołosłownym odszukałem Świat Motocykli - numer piąty - majowy z 2005 roku i tam na stronie 104 jest artykuł Pawła w dziale "technika" - "Jak popsuć motocykl".

"1. Dobra opona, bo ma głęboki bieżnik.

Nieraz widać uśmiechniętych motocyklistów, którzy wracają z motobazaru z zarzuconą na ramię oponą. Nówka sztuka, wiek osiem lat. Taka opona nadaje się na huśtawkę, pomimo głębokiego bieżnika opona nie jest elastyczna i nie zapewnia minimum minimum bezpieczeństwa w czasie jazdy. Wiek pięciu lat jest tu rozsądną granicą, tak więc jeśli kupimy oponę sprzed czterech lat, to powinna być używana tylko przez sezon."

Więc w sumie sam sobie odpowiedziałem na pytanie, heh Darek mnie zmotywował, żebym odszukał ten artykuł ;']. A może ktoś ma jakieś opony do sprzedania, albo kontakt, żeby taką nabyć, a poza tym, co sądzicie o tej konkretnej oponie z allegro? Ktoś może taką miał?

Pozdrawiam, Marcin

[ Dopisane: 26-02-2006, 18:05 ]

Hm, czyli nie ma już nic nikt do dodania? Bo ta oponka może być sprzedana w krótkim czasie. A nasi mechanicy - jak sądzicie, kupić czy nie?

Pozdrawiam, Marcin