Skocz do zawartości

Pytanie- Jak rejestrować SAMa ?

Pikas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :P Kieruje te pytanie na forum ponieważ nie bardzo mogę w necie odnaleźć interesujące mnie informacje ...A sprawa sie tyczy rejestracji pojazdu „marki SAM” konkretnie moto :D W googlach można pokrótce znaleźć procedury jakie należy wykonać tak aby zarejestrować tego typu pojazd ...lecz niestety niektóre witryny mają rozbieżne informacje ,a dochodzi jeszcze do tego dosyć często spotykana w Polsce interpretacja prawa przez poszczególnych pracowników urzędów (niestety najczęściej na niekorzyść właściciela pojazdu). No ale może przejdziemy do konkretów :D Otóż jeśli jest na forum osoba która miała już styczność z tego typu procesem, wie co jak i za ile... interesują mnie wszelkiego rodzaju informacje ... W szczególności ciekawi mnie proces rejestracji SAMA przy założeniu że obecnie silnik jest zwykłą częścią i nie trzeba na niego posiadać żadnych dokumentów (chyba że cło zza granic ojczyzny) ... no bo jak takie zdobyć skoro obecnie nie mamy możliwości zweryfikowania czy silnik pochodzi z konkretnego pojazdu ... Dodatkowo z chęcią zaczerpnę informacji na temat samego pierwszego przeglądu pojazdu marki SAM... Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę , czego sie wystrzegać a co jest mile widziane ... czy przygotowywać szczególną dokumentacje customa , zbierać papierki tj: dowody homologacji żarówek , lampek i przełączników :D. Ile sie płaci normalnie a ile przyszykować by dać w ła**ę i mieć pewność :| i czy w ogóle to sie opłaca ... może lepiej jednak zakupić ramę z dokumentami i rejestrować jako pojazd ze zmianami technicznymi ... :D (jestem ciekaw czy do zakresu zmian technicznych można wliczyć zmianę silnika 2T na 4T... nie ukrywam że zmniejszyło by to koszta bo np. Jawę z kwitem można za grosze kupić : )

Z góry dzięki za pomoc... :D

Pozdrawiam Pikas4