Skocz do zawartości

Tłumiki Gianelli do Hondy NSR 125

@res
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sobie w przyszłym roku wymienić tłumik w mojej NSR, żeby chociaż troche zmienić to pierdzenie, znalazłem coś takiego: http://www.tlumiki.pl/index.php?cPath=4_3940_3969_3982 - chodzi mi o te 2 tłumiki dla hondy z rocznika '92/'01. Czym one się różnią prócz ceny? :P Czy ma ktoś w swoim moto taki tłumik? Czy dużo daje?

był taki temat chyba z rs
Wiem' date=' że był :P Ale chodziło mi także o opinie właścicieli nsr z takimi tłumikami...

lepszy głos na wyzszych a na wolnych dalej pierdzi ale inaczej ale od ty 6-7 tys naprawde dobra poprawa
A czym się różnią te 2 tłumiki? W końcu ten jeden jest prawie 2x droższy...

Siema @res :mrgreen:

Ja mam u siebie w nerce cały układzik sportowy Arrow'a i powiem tak - na niskich pierdzi jak pierdział ale jakoś tak ładniej i głośniej :P a powyżej 6 tys. obr to taki jest piękny potężny głośny dzwięk czy jak kto woli chuk że brak słów ;) - nie dziwię się czemu na wydechu pisze "Not For Road Use".

Koledzy mówią że słychać mnie na ponad kilometr od nich tak głośno daje. Co do osiągów to zauważyłem że szybciej i lepiej się wkreca na obroty i zdeka v-max się polepszył w porownaniu z fabrycznym odblokowanym wydechem.

W pierwszym sprzedają cały układ czyli wydech + rura rezonansowa a w drugim sam tłumik w kevlarze - chyba ale nie jestem pewien :roll:

Co do Gianelli układu to on jakoś strasznie pierdzi jak słyszałem :? - chcesz to na priva podeślę tobie filmik z nagranym Gianelli'm bo mam :P

Podłączę się do tematu, bo mam podobne pytanie. Otóż na tej stronie jest też tłumik GIANELLI - HONDA NSR 125 '88/91 ALUMINIUM SIL., czyli do starszych NSRek i kosztuje on ok 250pln, czyli sporo mniej niż ten poniżej. O co tutaj chodzi?? Czy to jest sam tłumik, a poniżej jest cały wydech?? I czemu są tańsze niż do nowszych NSR?

Jest to napewno sama końcówka czyli sam tłumik bez rury rezonansowej bo przeważnie w cenach 200-450 zł są same końcówki sportowe, a ceny rur rezonansowych (kolektorów ;) ) są tak od 500 zł w góre :?

Hmm może dlatego tańsze że mniej skomplikowane i starsza konstrukcja.. :mrgreen: :mrgreen: