Skocz do zawartości

zmiana koncowki wydechy w 80ccm

magneto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam! mam taki dylemat, poniewaz chce zmienic koncowke wydechu w hondzie NS1... tylko teraz jak to zrobic, zeby laczenie jakos "przypałowo" nie wyglądało? czy stosując chromowaną końcówkę od np. CBR 600 bedzie duzo kombinacji? a moze sa jakies wydechy, mocowane identycznym rozstawem srubek?

i od jakiego motocykla szukac? pozostac przy hondach czy od np. suzuki? chociaz podejrzewam ze jesli i tak mocowania nie beda pasowac to bez roznicy jaki wsadze...

a zalezy mi na grubym ale i krotkim wydechu... zeby nikt nie poznal ze 80ccm:P:P:P a moze ktos posiada takowy na odsprzedanie?(potem sie zglosze w gieldzie:P)

Pomysl przerabiany w praktyce przez wiele osob. Nie sprawdza sie on jednak dobrze.

Pomijam tu problemy zwiazane z zamocowaniem koncowki wydechu. Duzy tlumik bedzie po prostu potegowal efekt "pierdzenia" dwutaktowego silnika. Na postoju bedzie wiec to wygladalo jako tako, ale po odpaleniu silnika bedzie totalna wioska.

A czemu konkretnie upierasz sie na tlumik od motocykla? Sa przeciez dedykowane do 2T koncowki, ktore wygladaja calkiem sympatycznie. Z tego co pamietam mozna nawet dobrac podwojna koncowke.

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]

sam mialem nsr 50 ktora gabarytowo jest jak twoja. Moge powiedziec ze to nie bedzie pozytywnie wygladalo. Ale jesli bardzo chcesz to mozesz poszukac takiego tlumika u ktorego bedzie przy mocowaniu wystawala tuleja. Zetniesz wtedy zakonczenie dyfuzora, nalozysz tlumik i chwycisz na tych obejmach zaciskujacych (nie wiem jak to sie nazywa;] ), przynajmniej u mnie w suzuki jest tak zrobione i sie trzyma. A i mozesz cos zrobic z dyfuzorem bo jego koncowka jest cienka jak h*j i bedzie smiesznie :D

a zna ktos moze konkretne modele motocykli przy wydechach krotych warto kombinowac...?

jesli chodzi o pierdzenie to mi to wcale nie przeszkadza. jezdzilem sporo na moto bez tej koncowki... osiagi duzo, duzo lepsze no i glosniejszy... a mi wlasnie o to chodzi...