magneto Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 witam! mam taki dylemat, poniewaz chce zmienic koncowke wydechu w hondzie NS1... tylko teraz jak to zrobic, zeby laczenie jakos "przypałowo" nie wyglądało? czy stosując chromowaną końcówkę od np. CBR 600 bedzie duzo kombinacji? a moze sa jakies wydechy, mocowane identycznym rozstawem srubek? i od jakiego motocykla szukac? pozostac przy hondach czy od np. suzuki? chociaz podejrzewam ze jesli i tak mocowania nie beda pasowac to bez roznicy jaki wsadze... a zalezy mi na grubym ale i krotkim wydechu... zeby nikt nie poznal ze 80ccm:P:P:P a moze ktos posiada takowy na odsprzedanie?(potem sie zglosze w gieldzie:P) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 Pomysl przerabiany w praktyce przez wiele osob. Nie sprawdza sie on jednak dobrze. Pomijam tu problemy zwiazane z zamocowaniem koncowki wydechu. Duzy tlumik bedzie po prostu potegowal efekt "pierdzenia" dwutaktowego silnika. Na postoju bedzie wiec to wygladalo jako tako, ale po odpaleniu silnika bedzie totalna wioska. A czemu konkretnie upierasz sie na tlumik od motocykla? Sa przeciez dedykowane do 2T koncowki, ktore wygladaja calkiem sympatycznie. Z tego co pamietam mozna nawet dobrac podwojna koncowke. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 9 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2005 sam mialem nsr 50 ktora gabarytowo jest jak twoja. Moge powiedziec ze to nie bedzie pozytywnie wygladalo. Ale jesli bardzo chcesz to mozesz poszukac takiego tlumika u ktorego bedzie przy mocowaniu wystawala tuleja. Zetniesz wtedy zakonczenie dyfuzora, nalozysz tlumik i chwycisz na tych obejmach zaciskujacych (nie wiem jak to sie nazywa;] ), przynajmniej u mnie w suzuki jest tak zrobione i sie trzyma. A i mozesz cos zrobic z dyfuzorem bo jego koncowka jest cienka jak h*j i bedzie smiesznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2005 a zna ktos moze konkretne modele motocykli przy wydechach krotych warto kombinowac...?jesli chodzi o pierdzenie to mi to wcale nie przeszkadza. jezdzilem sporo na moto bez tej koncowki... osiagi duzo, duzo lepsze no i glosniejszy... a mi wlasnie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi