nogos Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam. Troche sie nam ten temat rozpadł. ALe mam kolejne pytanko: a mianowicie to jak powinny być ustawione zawoy w kdxie 125? powinny iśc równo czyli np jak jeden jest otwarty to drugoi tez czy moze jakos inaczej ? pomóżcie =] pozdro. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) Witam. Troche sie nam ten temat rozpadł. ALe mam kolejne pytanko: a mianowicie to jak powinny być ustawione zawoy w kdxie 125? powinny iśc równo czyli np jak jeden jest otwarty to drugoi tez czy moze jakos inaczej ? pomóżcie =] pozdro. :) napisz to jeszcze raz i po polsku bo z tego co napisałeś wynika że kdx to 4T :biggrin: Edytowane 5 Czerwca 2008 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam jezdze aktualnei kawasaki kmx czy kdx duzo rozni sie od kmxa ??Bo planuje kupic cos bardziej zeby pojezdzic na torze i posmigac troche bardziej ostro po terenie :biggrin: Kdx to dobry motor zeby poszalec czy tez raczej takie enduro jak kmx ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jeśli chcesz bardziej poszaleć to nie ma sensu kupować po kmx'ie kdx'a. Mocniejszy sprzęt lecz to mija się z celem. Już lepiej kup WR 125 lub EXC 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam. Troche sie nam ten temat rozpadł. ALe mam kolejne pytanko: a mianowicie to jak powinny być ustawione zawoy w kdxie 125? powinny iśc równo czyli np jak jeden jest otwarty to drugoi tez czy moze jakos inaczej ? pomóżcie =] ŻE CO ?????????? Jakie znowu zaworki tam masz w tym KDX 125 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2008 Jeśli chcesz bardziej poszaleć to nie ma sensu kupować po kmx'ie kdx'a. Mocniejszy sprzęt lecz to mija się z celem. Już lepiej kup WR 125 lub EXC 125Boje sie troche z zywotnoscia takich motorow....Słyszałem opinie ze te exc 125 sa zawodne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 ŻE CO ?????????? Jakie znowu zaworki tam masz w tym KDX 125 ?Chodzi mu o zawory wydechowe TAKIE Zawory powinny się otwierać równocześnie. piotrek2345 oczywiste jest że koszt utrzymania EXC będzie wiekszy niż KDX'a. Trochę niżej jest temat o utrzymaniu full crossa 125. Poczytaj to będziesz wiedział co i jak. Ale jeśli chcesz jeździć ostro i tor również to jedynie EXC lub WR(może zdecyduj się na full cross'a) Kdx'em da rade również jeździć nie mówię, że nie. Lecz on tak to ujmę "nie zaspokoi Cię" A opinia, iż EXC jest zawodny to nie prawda. Jeśli będziesz dbał o motor to będzie jeździł i jeździł. Wiem bo sam mam taki motor. Dodam, że posiadałem również KDX'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogos Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Kolego Kammsel chodzi mi o zawór wydechowy. Piterq dzieki za odp, ale mam jeszce jedno pytanko z tej natury:P chodzi o to czy kiedy ten wałek co steruje zaworami jest wsuniety to zawory powinny byc zamkniete czy inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 ojj tego to ci nie powiem już. Powiem tylko tak, gdy silnik wkręci sie na obroty zawory powinny się otworzyć, więc gdy silnik teraz rozebrany zawór powinien być zamknięty(lecz nie jestem tego w 100% pewny) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogos Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Przeglądając forum znalazłęm wzmianke o tym że cylindrów na nicasylu nie trzeba docierac czy to prawda? Bo właśnie wymieniłem u siebie tłoka a mam cylek na nikasylu :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Przeglądając forum znalazłęm wzmianke o tym że cylindrów na nicasylu nie trzeba docierac czy to prawda? Bo właśnie wymieniłem u siebie tłoka a mam cylek na nikasylu :icon_mrgreen:Musisz docierać, ale nieco mniej niż żeliwo. Jakieś 300-400km. Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Musisz docierać, ale nieco mniej niż żeliwo. Jakieś 300-400km. No to powiedz mi jak to jest z corssami :) przecież zamnim zrobisz 300-400km to już pare mth zleci :clap: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio99 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Nicasil docierasz tylko przy zmnianie selekcji jesli jej nie zmieniales z godzinke moze dwie lajcikowo a pozniej w Palnik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Musisz docierać, ale nieco mniej niż żeliwo. Jakieś 300-400km. Chyba kpisz :cool: tyle to mój kumpel CR-ki na tuleji nie docierał ;) Ja tam nicasyl docierałem z 10 min :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogos Opublikowano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2008 Chyba kpisz :) tyle to mój kumpel CR-ki na tuleji nie docierał ;) Ja tam nicasyl docierałem z 10 min :( Ja nie zmieniałem selekcji. Czyli mówicie żeby nie docierać 400 czy 500 KM tylko jakieś 100 i w palnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi