anretam Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Panowie jako początkujący mam następujące pytanieMoże to zbieg okoliczności ale po jeździe mojego kuzyna mam problem ze skrzynkąBiegi w górę wchodzą jak ta lala ale przy redukcji (i tylko z 3 na 2 ) od czasu do czasu zgrzyt i brak możliwości wrzucenia dwójki, również przy tym pojawia się "luz" między 3 a 21.Czy to tylko kwestia wyregulowania dźwigni nożnej - sposoby regulacji jakie znalazłem przewidują użycie dźwigni do ręcznej zmiany - może znacie jakieś inne sposoby ?2.Czy też coś rypło w skrzynce ?Porady... [ Dopisane: 01-11-2005, 19:38 ]Przepraszam za ten post odpowiedź znalazłem kilka tematów niżej :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał22 Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Witam. Miałem kiedyś taki sam przypadek ale w ETZ 250jak rozebrałem silnik to okazało się zę w szkrzyni biegówna wałku do którego jest przykręcona dzwignia zmianypękła sprężyna która przy redukcji odciąga wałek do góry. Po wymianie tej sprężyny było wszystko ok.To jest tylko moja sugestia może w twoim sprzęcie jest co innego. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi