Skocz do zawartości

oc na niejeżdżący motocykl

ZZR22
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zostawcie gościa w spokoju. Widać przecież, że albo się zgrywa i podkręca temat, albo koniecznie chce się wpierniczyć w kłopoty. Wszystko już zostało napisane (że o linkach do ważnych informacji nie wspomnę). Jak kto potrafi czytać to będzie wiedział co zrobić.

Ale jeżeli ktoś chce wdepnąć w g... zamiast przerejestrować motocykl na zabytek to jego sprawa. Sam kilka postów wyżej doradzałem mu, żeby nie lekceważył oc, ale jest dorosły i tyle.

Wszystko już zostało napisane (że o linkach do ważnych informacji nie wspomnę). Jak kto potrafi czytać to będzie wiedział co zrobić.

Będe wdzięczny za wskazanie w tych linkach odpowiedzi na pytanie z postu wyżej.....

Sam kilka postów wyżej doradzałem mu' date=' żeby nie lekceważył oc, ale jest dorosły i tyle.[/quote']

Zadaję konkretne pytania, na które chciałbym dostać konkretne odpowiedzi, a nie umoralnianie :!:

czy jak pójde zapłacić a mineło ponad 14 dni to też mi dojebią??

OK, sorry! Poniosło mnie.

Nie wiem, czy dostaniesz karę jeśli nie spowodowałeś szkody i sam się zgłosisz. Chyba tylko anonimowy telefon do PZU lub Warty może odpowiedzieć na to pytanie.

• 2 tygodnie później...

Twój błąd polega na tym, że nie ubezpieczyłeś go w dniu zakupu/rejestracji od dnia i godziny. Wszelkie uchybienia poprzedniego właściciela przechodzą na ciebie jako nabywcę. Jak widzę to nie tylko moja rada zgłoś się do pierwszego leprzego ubezpieczyciela najtańszego (myślę że to będzie PZU) i napraw swój błąd, bo jak ci się dobiorą do 4 liter to dopiero będzie jazda.

Nara