Skocz do zawartości

Wszystko o Suzuki DR 350

Rekomendowane odpowiedzi

ile pojezdzisz i ile bedziesz musial zrobic w motorku zalezy tylko od tego jak jest on zadbany :buttrock: moim zdaniem warto kupic starszy rocznik ale za to lepiej zadbany bo przynajmniej wiesz co kupujesz :crossy: pozdro

Edytowane przez Rembi

U mnie prędkość podróżna to ok. 120 (przy terenowych przełożeniach).

Możnaby szybciej, ale napór powietrza trochę utrudnia jazdę.

Ja natomist wole jezdzic po asfalcie gdzie okolo 90 km/h bo powyzej 100 jest sie na nim jak latawiec :buttrock:

takim Dr350 za około 4,5-6,5 tys. rok około 92-94 to jeszcze pojezdzi? czy raczej na spore wydatki trzeba sie nastawic? tak w ogóle w kupowaniu enduro to jestem zielony i pewnie byle złoma by mi wsadzili i poklepali po polecach na droge.

czy enduro w zimie idzie duzo taniej kupic tak jak turystyka czy spotra ?

Z tego co widzę to jest na prawdę minimalna różnica w cenie między zimą i latem, jeżeli w ogóle jakaś jest!

Przecież enduro to sport całoroczny, sam się o tym przekonasz :crossy:

Ja bym zrobił tak: nie kupowałbym w komisach, bo tam wszystko wcisną i doradzają tak żeby zarobić...

Najlepiej byłoby kupić coś z zachodu. Przecież jak Niemiec mówi, że jest super to tak musi być :)

I pamiętaj najważniejsze(jak dla mnie) Nie ważne plastiki, najważniejszy silnik!

No i mógłby dymka nie puszczać....acha no i wałek rozrządu mieć w porządku.

Pozdrówki :buttrock:

Edytowane przez Mo-cher

Z tego co widzę to jest na prawdę minimalna różnica w cenie między zimą i latem, jeżeli w ogóle jakaś jest!

Przecież enduro to sport całoroczny, sam się o tym przekonasz :crossy:

Ja bym zrobił tak: nie kupowałbym w komisach, bo tam wszystko wcisną i doradzają tak żeby zarobić...

Najlepiej byłoby kupić coś z zachodu. Przecież jak Niemiec mówi, że jest super to tak musi być :)

I pamiętaj najważniejsze(jak dla mnie) Nie ważne plastiki, najważniejszy silnik!

No i mógłby dymka nie puszczać....acha no i wałek rozrządu mieć w porządku.

Pozdrówki :buttrock:

Roznica jest o jakies 150 - 200 euro miedzy zima a latem wiem bo sam sledzilem ogloszenia niemieckie dobre pare miechow i wkoncu znalazlem dla siebie dr dalem 1100 Euro za rocznik 93 takze warto poszukac i nie napalac sie odrazu na pierwszy lepszy; oczywiscie tak jak Mo-cher wspomnial najwazniejszy jest silnik, i dokladnie tak jest w praktyce ze jak niemiec powie ze byl robiony remont to tak jest, ja tak przynajmniej mialem. Takze polecam kupic z zachodu moto

Pozdro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mam pytanie czy dobry bedzie ten olej do silnika bo musze zmienic i nie wiem dokladnie jaki wziac ?

Czy ten olej ponizej ktory dalem w linku bedzie dobry ?

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103080063

Edytowane przez Arma87

Witam

Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Suzuki dr 350 SHC z regulacją wysokości tylnego zawieszenia ;)

WITAMY W KLUBIE!!!

Zamieść parę fotosów... :P

Mam póki co trzy :( http://www.bikepics.com/members/mocher/93dr350/

Będzie więcej.

Póki co wyjeżdżam drogową dawkę. Kilka dni temu wymieniłem tarczę hamulcową i klocki,za chwilę opony; więc w teren można ruszyć!!!

A swoją drogą: jednak wüssner "coś" daje. :D :) :D

Pozdrawiam!!

Edytowane przez Mo-cher

Fotki za kilka:))))))))) Póki co, muszę się wjeździć w motor :) Zastanawiam się jednak nad sensem posiadania regulacji zawieszenia? Mam 182 cm wzrostu, więc do ziemi sięgam ;) Czy można zdemontować ten system?

Fotki za kilka:))))))))) Póki co, muszę się wjeździć w motor :) Zastanawiam się jednak nad sensem posiadania regulacji zawieszenia? Mam 182 cm wzrostu, więc do ziemi sięgam ;) Czy można zdemontować ten system?

O, kurde,

No to w sumie nie potrzebne Ci to. Duży chłopak z Ciebie, mogłeś kupić sobie normalną "gołą"DR'e.

Mi się czasem wydaje, że jest za niski, ale w terenie samo życie weryfikuje to głupie wrażenie.

Zdemontować można. Chyba trzebaby zmienić centralny amortyzator, a stary zestaw możesz spokojnie sprzedać. :(

PO pierwsze nie wiem co ty masz za Drke ze niby tylko tylnie zawieszenie masz regulowane :/ ja tez mam wersje SHC i w tym modelu pompa tloczy olej do centralnego amortyzatora jak i rowniez do przednich upsow ;) Pozatym ten motor to enduro i mozna nim jezdzic rowniez na ulicy...regulacja w wersji SHC jest nie tylko po to aby sobie obnizyc siedzisko jak nie siegasz kopytami do ziemi ale i do utwardzenia go jesli jedziesz po dobrej drodze aby byl bardziej stabilny :) dlatego uwazam ze to jest naprawde zajebisty patent a mozesz to zdemontowac wykrecajac pompe ktora tloczy olej do amorkow :( Pozdro

P.S - Ja jak wyjezdzam na asfalt ustawiam zawieszenie w tryb low aby sie obnizyl i lepiej sie jezdzilo po dobrym asfalcie a w teren wiadomka tryb high zeby ostro popierdalac po dziurach :D

Witam was !!!!!!!!!!!!

Mialem dzisiaj wypadek na mojej dr (szyty lokiec,skrecona noga w kolanie i gips). Ewidentnie moj blad ;) :)

I mam do was takie pytanie bo troche polamalem swoje moto (boli mnie to najbardziej.)

Tak dokladnie to polecial na dziub praktycznie pionowo i walnal w asfalt i mam polamane tak:

Cala owiewka od licznikow, licznik powyrywane doslownie wszytsko osobno plamany lewy handbar, przedni blotnik tez oostro pokiereszowany, lew nozka zgieta i wyrwana, rozwalone swiatlo z przodu, polamane 3 kierunkowskazy.

Ile to bedzie wszystko okolo kosztowalo rozsadne ceny prosze podawac ?

looo co zrobiles??

a jezeli chcesz to wszytko kupowac to wyjdzie ci kolo 400-500zł moze taniej( blotnik 60, lampa ceny zaczynaja sie od 120, handbary 100, a za kierunkami i licznikiem rozejzy sie gdzies w jakims serwisie albo komisie) obejzy dokladnie os ramy bo przy takim uderzeniu mogł przypadkiem ktoryś z kątów zmienic miare;/

Edytowane przez żubr