Wieprz Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 YZF750R 1993 przebieg na zegarze 60000 (pewnie cofany) zużywa minimum 1,5 litra oleju na około 700 km trasa Hamburg -Bydgoszcz autostrada prędkość 180-200 około 8000 obr/min polska ok 100-130 .olej Procycle 20W40 minerał. ale wcześniej Motul 5100 nie robiło mu różnicyprzy jeździe na autostradzie powyżej 200-240 potrafi wypić więcej prosze o ocene mi sie wydaje za dużo .co dalej czy można wymienić np uszczelniacze zaworowe . jaki to koszt 20 zaworów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 tak moze być z tym zużyciem. moze wymiana uszczelniaczy pomoże. ale jak już będziesz miał podniesioną głowicę to może warto także zmierzyć luz na zamkach pierścieni = stopień zużycia /max graniczny kwalifikujący do remontu podawany przez producenta. I wtedy ewentualnie od razu wymienić pierścienie.Moja YZF którą kiedyś miałem, 750 z '92 też lubiła sobie wypić, przy takiej jeździe jak piszesz po polsce. Tym bardziej,że ten Procycle masz 20W40, więc już o stosunkowo dużej lepkości, a mimo to nie uszczelnia. Innych wycieków nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 7 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 nie zero wycieków a masz może dokumentacje ile powinno być na zamkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzuki123 Opublikowano 7 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2005 Jaki jest max dopuszczalny luz na zamkach - tego nie wiem. Poszukaj w dziale z serwisówkami do ściągnięcia lub spytaj w serwisie albo któregoś z forumowych mechaników prowadzących serwisy np. Pawła, Piotra Dudka, Idaho czy kogoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi