3lement Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 witam! niedawno zaliczylem szlifa... niebyla to duza predkosc , zreszta niewazne :lol: . konkretnie chodzi o to ze upadlem na bark ( bez stroju) tzn w bawelnianej koszulce (madry polak po szkodzie- teraz trzeba kupic stroj) i zlamalem obojczyk :cry: . zlamanie jest bez przemieszczenia, mam zalozony gips na 3 tyg. teraz chcialbym sie dowiedziec czy moze mial ktos z was albo oirientuje sie w podobnych przypadkach co jest ? tzn po zdieciu gipsu jakas rehabilitacja ? po jakim czasie mozna pewnie wsiasc na moto ? jak wyglada sprawa z ciezarami ? podnoszenie itd ? albo silownia ? z gory dzieki za odp i uwazajcie na siebie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 ja mialem pare lat temu zlamanie obojczyka z przemieszczeniem... lekarze nastawili obojczyk [bolalo jak cholera] i nawet gipsu nie nakladali tylko wiazali mi taka osemke z bandaza - cos jak "pajaczek" z tvmarketu ;) w kazdym razie po miesiacu dopiero wsiadlem na rower (moto wtedy nie mialem) ale zadnej rehabilitacji ani innych rzeczy nie bylo trzeba w moim przypadku. a z silownia itp to nie wiem... pytaj lekarzy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 mialem złamany obojczyk z przemieszczeniem . Rehabilitacji nie mialem żadnej ale kolega który mial zlamany obojczyk ma:| ... ale on ją moze ledwo ruszac a ja na ogniskach dosc mocno rozruszalem tą rekę :] (%%%) i wszystko okej ;) byłem 2 razy na silowni, ale i bez niej by sie obyło :P pozatym mój lekarz był dziwny .. zapytał się czy boli ja powiedziałem ze nie i gips mi zdjeli :) i w dom ... ;] _____ to zalezy miał ją sprawną bo zdjęciu .. bo ja w tym przypadku to moglem ją ruszac w kazdą strone a znajomy nie mógł do konca podniesc:P .. a wszystko to przez te ... ogniska :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi