MR#01 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Mam pytanie w sprawie NSR 125.Czy ktos wie jakie dawki oleju pożera ten motorek i co ile trzeba go wymieniać??Jak ogólnie wygląda sprawa zwizana z olejem???Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 w nsr 125 jest dozownik i on daje silnikowi odpowiednie dawki olej do tak wyzylowanego 2T powinien byc jakis syntetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 nie ''JAKIŚ'' tylko Full Syntetyk dobrej firmy.Polecam Castrola R2,chyba jeden z najlepszych olejów do dwusuwów,i o ile sie nie myle to zajmuje czolowe miejsce wśród full syntetyków do 2T :) Cena wysoka,bo ja place 38 za litr,ale wiem że silnik będzie na tym dobrze pracowal. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MR#01 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 A jak często trzeba wlewać taki olej ?? Znaczy mniej więcej co ile km? Bo się właśnie waham czy kupić 125cc ale słyszałem że to strasznie żre olej i co chwila trzba wymieniać...czy to prawda ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 co ile trzeba go wymieniać ??? oleju do mieszanki sie nie wymienia, poprostu sie... spala podczas pracy wiec tylko dolewasz do dozownika ??? Litr powinien starczyc na okolo 800-1000km zalezy od spalania, czyli stylu jazdy A moze chodzi ci o olej silnikowy ??? W silniku dwususowym nie powinen brac oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 ty se jaja robisz? :? jak i ubywa oleju to se dolewasz...ja pi....le! a jak ci sie w samochodzie kończy to co?jeździsz dalej?mi starcza full dozownik na okolo 800km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 a jak ci sie w samochodzie kończy to co?jeździsz dalej?to sprawdzasz piersionki i uszczelniacze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MR#01 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 mi starcza full dozownik na okolo 800kmi o to mi chodziło,na ile starcza.Bo jak pisałem,słyszałem że NSR potrzebuje dużo oleju,więc po co mam wydawać tyle kasy na olej!!!Ale skoro piszesz ze 50cc starcza na 800km to z nsr nie powinno być tak źle.Dzięki w każdym razie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 no wiesz to drogie hobby, wiec albo jezdzisz albo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MR#01 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 wiem że to drogie! Poradze sobie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi