Sz6sty Opublikowano 10 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2005 Ja też u mnie zauważyłem przy dużym obciążeniu silnika - przyśpieszaniu takie delikatne "cyk cyk cyk" (jakby co obrót wału). Zawory świerzo wyregulowane. Łańcuch rozrządu też świerzo napięty. Zacząłem się delikatnie pomartwiać... :? Może to zawór jakiś któryś? Witaj w klubie.... Mi sie wydaje ze to zaworki ale niejestem pewien wiec licze ze ktos podpowieniemam kasy nba regulacje i jade na wakacje tak jak jest. swoją drogą kolega powiedział mi ze to na 90% sprzęgło (ale neguje tą odpowiedź poniewaz niejest mechanikiem) a swoją drogą mi rozrząd na jałowym zyczy (zzzzzzz) pzdr PS na tym "cyt cyt cyt" przy przyspieszaniu jezdze juz od 2100km i jak narazie to tylko się martwie (mam nadzieje ze niepotrzebnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabestian Opublikowano 11 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2005 u mnie wszystko "zzzz" na jałowym :-D A tak serio, to chłodzony powietrzem trzycylindrowiec z lat 70'tych... Z "nie do końca" udokumentowanym przebiegiem... Ważne,że jeździ niezawodnie. Aż do śmierci, oby w sędziwym wieku. Amen.PS na obrotach poniżej jałowych u mnie słychać łańcuch napędu głównego, ale to brzmi zupełnie inaczej i dochodzi "skądindziej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi