Mr.Maciek Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 Więc Yamaha DT 80 jest blokowana w trzech miejscach:-gaźnik-CDI-wydechIle to by kosztowało i jak odblokować to ja nie wiem...Niech inni koledzy z forum co wiedzią się wypowiedzą(ale rym 8) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 29 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2005 No dobra a gdzie taka blokade bym mogl sciagnac.W domu lub w serwisie ;) A tak ogolnie to jak sie sciaga taka blokade ? Z tego co sie orientuje to Dt miala blokowany dyfuzor, tłumik oraz kostke CDi. Jesli chodzi o dyfuzor to rozcinasz go na pol i wyjmujesz wszystko ze srodka (bylo na forum sporo razy). Tłumik przelotowy mozesz dorobic sam (patrz moj tlumik w DT). Jak bedziesz mial Dt to napisz na PW albo GG to Ci wyjasnie co i jak. A z kostka CDi trzeba sie troszke znac. Na 4um byl opis co trzeba ze soba polaczyc a co rozlaczyc itp :D EDIT: Wyprzedziles mnie ;) . A jaka blokade DT ma w gazniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 A jaka blokade DT ma w gazniku? Dt80 nie jest blokowana na gazniku. Jedynie po pelnym odblokowaniu zalecane jest podniesienie iglicy na maxa oraz zalozenie o rozmiar wiekszej dyszy.Co do reszty blokad polecam: http://www.dt80.go.pl/blokady.html oraz http://www.dt80.go.pl/tunkonc.htmlPozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwisterZG Opublikowano 30 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2005 znalazlem kiedys zdjecie jakiejs dt 80 53v ktora wlasnie nie miala takiej płytki miedzy kroćcem ssacym a gaznikiem.moj kolega tego tez nie mial i mial odblokowana.słuszałem takze ze ta wlasnie srebrna płytka to taka jakby zwezka ktora zmniejsza dawke paliwa.nie wiem czy to prawda nie robilem tego nigdy tylko o tym slyszalem.co o tym sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi