magneto Opublikowano 18 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2005 witam! posiadam honde MBX 50 z 85 roku(bez chlodnicy) niestety nie mam jeszcze zbyt duzego pojecia o tym pojezdzie i mysle ze na tym forum ktos mi dobrze doradzi. konkretnie chodzi mi o oleje. w kazdym mechanicznym pojezdzie jest gdzies jakas miarka poziomu oleju w skrzyni biegow. u mnie niestety nie ma. jaki olej i ile tego oleju trzeba wlac do skrzyni biegow? a takze olej do silnika. jaki wybrac? ochrona akurat tego przy tych obrotach silnika musi byc dobra, no ale niestety nie mam zbyt wiele funduszy. jaki wybrac, zeby byl tani a dobry? drugi klopot to odblokowanie tego motorka. obrotomierz mam do 12 tysiecy a moj mbx ledwie dociagnie do 7000rpm. maksymalna predkosc wynosi 45-50 km/h wiec jest naprawde niezle zdlawiony. najgorsze jest to, ze prawdopodobnie jest to wersja 4 biegowa(niby hiszpanska) ale nie wydaje mi sie bo na luzach ruszam z dwojki a na czworce ma "za duzego" kopa jak na ostatni bieg. jak sprawdzic czy jest to 6 biegowy bez rozpolowki silnika? w serwisie za samo rozebranie tlumika chca jakies 150 zlotych wiec co dopiero rozebranie calego silnika... z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi