Skocz do zawartości

Wyjazd do Szwecji na borówki i takie tam.

Tramp
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szwecja powiadacie ?

Mi tylko tyle wiadomo, że są tak chorzy ludzie, ze podczas 10-cio godzinnej pracy nikt się do Ciebie nie odezwie (a moze to stereotypy)....

Najlepiej dorobić w Anglii (bron Cie Boże na farmach, kolega pracował po 12 godzin i raz w tygodniu zmieniali mu miejsce pracy, za co płacił 50% wypłaty, poza tym za 240 funtów mieszkał w szopie, gdzie sąsiadami były szczury 8O )

Dzwoniłem dzis do gościa z Anglii odnosnie pracy na magazynach.....Podobno załatwiają zaproszenie, ale teraz to "rodzinie" ufać nie można. W każdym razie kto jest pewny, że chce wyjechać niechaj pisze na PW raem się cos znajdzie....Bo potem juz znikne na dłuzej :)

z pozdrowieniami BORSUKLES

JA bylem w Szwecji 3 lata temu i powiem ci jedno odpusc sobie, mi wystarczyly jedna wakacje zeby wyciagnac z tego wnioski kumpel zas sie nienauczyl i po jechal tez w nastepnym roku i zas utopil kase :cry:

Takze moja dobra rada , wieccej i w lepszym klimacie zarobisz zuierajac truskawki w polsce a moze uda ci sie zatrudnic na jakiejs budowie A O SZWECJI ZAPOMNIJ chyba ze chesz se pojechac co najwyzej na wakacje!!!!!!!!

• 1 miesiąc temu...
Gość skuteczny

witam wszystkich,

ja jade w maju do Szwecji na zarobek. praca w ekipie remontowej, będe mieszkał w mieszkaniu ciotki wiec luzik. płacą 50 koron za godzine, tj jakies 23 zł. jade tam transalpem, biore kufry to chociaż w weekend coś pozwiedzam. byłem już tam ale 17 lat temu ale do dziś pamiętam ze to piękny i czysty kraj !POZRO !

Witam.

Znowu ja, od razu napisze tak, jeżeli ktoś jedzie w te wakacje na zarobek a ma miejsce ;) chętnie się zabiorę, w zamian załatwim prace ale to dopiero w 2004 roku 8) 8) (jak dozyjemy) w Stanach w ***** gwiazdkowym hotelu :-) super rewelacja zarobek itp.

z pozdrowieniami BORSUKLES

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Gość skuteczny

witam,

wróciłem już na trampim ze Szwecji. chętnie pomoge w przygotowaniu takiego wyjazdu i podpowiem najważniejsze kwestie co i jak. ogólnie kraj piękny, super paliwo, piękne kobiety i super drogi. zdjęcia niedługo na surowej. nara

Kurczę też z chęcią bym wyjechał za granicę zarobić troche grosza na sprzęcik. Bo w naszych realiach jest ciężko. Jak ktoś jedzie to się zabieram tylko nie na budowę.