bohen Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Witammam taki dziwny problem z MZ ETZ 250. otóż np podczas gwałtownego ruszania z miejsca z poślizgiem tylnego koła coś tłucze mi w napędzie tzn podczas buksowania koła jest tak jak by ktos od spodu walił młotem w silnik. zaznaczam że mam NOWY zestaw napędowy. takie cos jest raczej charakterystyczne bardziej dla zużytego układu napedowego (chyba ze sie myle). podczas jazdy gdy wysoko kręce silnik, zmieniam bieg i wcześniej dodam gazu niż puszcze sprzęgło też tak tłucze. i teraz mam banie bo nie wiem co to jest? - prosze pomóżcie.pozdro Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Witam Dawno mnie tu nie było :P:P Z twoich wyjasnien wydaje mi sie a racej jestem pewny ze wał nadaje sie do regeneracji, bo jak dodasz gazy na sprzegle to tez tlucze czyli nic z układem napedowym. Zdejmij góre (cylinder+glowica) i obloookaj co jest grane ;) Pozdr. Veteranos Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 5 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2005 oj chyba mnie źle zrozumiałeśjak jade i zrobie przegazówkę to nic nie tłucze tylko chodziło mi o to że przy maxymalnym przyspieszaniu jak wczesniej dodam gazy niż puszcze sprzęgło to wtedy tłucze Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi