Pikas Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam :D Znowu zawracam gitarke ludziom ale zadam takie głupie pytanko ... Choć może najpierw zapodam zdjątko http://www.ocustombike.friko.pl/ (mam nadzieje że właściciel się nie obrazi :D ) No ale do rzeczy. Widać na tym zdjęciu wyraźnie jaki to typ ramy i jakie zastosowano w niej modyfikacje. Powiem szczerze że pomysł bardzo mi sie spodobał i akuracik porusza gnębiący moje serce temat. Oś wahacza została przesunięta kołoOddalone , ale jak załatwiono sprawę z wałem ? Pisze na forum bo może już ktoś spotykał się z ciekawymi rozwiązaniami tego problemu , chętnie posłucham . Sam mam pomysł ale chwilowo nienajlepszy i wole zaczerpnąć porady od doświadczonych (PS. Rada mechanika : przetnij , spasuj z tuleją i zaspawaj nie wchodzi w grę gdyż wydaje się to zbyt słabym rozwiązaniem do customa :/ ). Acha jeszcze jedno krótkie pytanko w sprawie przegubu gumowego ... Jak ustawić kąt wału kardana... Tzn. przy jakim obciążeniu ma być współosiowy ze skrzynią ? (Nie chce by customowi zdarzało się notoryczne pękanie gumy :P ) Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapek Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 moze spróboj zastosować tylne koło pełne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pikas Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Nie moge pojac zwiazku pelnego kola z przedluzaniem walka kardana :D PS. Widzaialem na bajzlu ze w uralach przy pelnym 2-osobowym obciazeniu dopiero ustawia sie os dyfra ze skrzynia. Przy jednej osobie przegub gumowy pracuje na zgieciu (czy to znaczy ze nie zuzywa sie w takim wypadku ? )PS2. Ciekawi mnie jak ludzie rozwiazuja problem duzeko kapcia i odsuwania kola (oczywiscie po za reduktorami) Widzialem fajnego zapka super zrobiony lecz kapec chyba z 250 a skrzynia standardowo. (koles powiedzial ze to dzialalo ino musial rozebrac , akurat przed sprzedarza :D ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi