Gość rafal Opublikowano 24 Maja 2002 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2002 Słyszałem że podobno kierunki od nowszych modeli simsonków (takie prostokątne) świecą dużo lepiej niż te starsze - może ktoś wie z czego to wynika: jakieś bardziej skuteczne odbłyśniki? , inny materiał z któergo są wykonane klosze? czy jeszcze coś innego?, bo zakładam że w młodszych simsonach instalacja jest też 6V i że żarówki są takie same albo przynajmniej o takiej samej mocy (21W). Gdyby ktoś mógł mi rozjaśnić sprawę tych kierunkowskazów będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rider Opublikowano 27 Maja 2002 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2002 Masz na myśli te prostokątne ze ściętymi kątami??? Jeżeli tak to obecnie produkowane są też kopie oryginalnych i niestety nie mają one odbłyśników przez co świecą słabjej. Oryginalne niemieckie, gdy sie zastosuje jeszcze dodatkowo el. przerywacz, to świecą bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość raf Opublikowano 28 Maja 2002 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2002 Chyba pierwsze co zrobię to zainstalowanie tego elektronicznego przerywacza, ale czy to aby napewno jest przerywacz do 6V instalacji, jeżeli tak to świetnie. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rider Opublikowano 29 Maja 2002 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2002 Nie wiem czy uda ci się znależć przerywacz 6V, ale 12V kupisz na każdej giełdzie...pasuje od różnych aut (2x21W+2W) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ReTnOm Opublikowano 10 Października 2002 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2002 Z kierunkami w simsonie jest troche dziwnie. Ja u siebie swego czasu stracilem "mrugadelka" i niepotrzebnie wykosztowalem sie na nowy przerywacz bo problem lezal w przelaczniku- prawdopodobnie zalalo mi go w deszczu. Po wyczyszczeniu kierunki swieca lepiej niz u kumpli z 12V zasilaniem. A co do nowych to poza wygladem wiele nie zmieniaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi