Canceritto Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Cześć. Mam pewien problem dotyczący mojego motoroweru. Nie mam pojęcia gdzie szukać pomocy dlatego przychodzę właśnie na nasze forum. Ostatnio wymieniłem silnik w motocyklu. Wiem, że wymiana pojemności w motorowerach to temat kontrowersyjny, jednakże pilnie potrzebuję pomocy. Silnik wymieniłem i jakotako jeździł. No niestety gasł mi co kilka kilometrów. Poczytałem na forach, że to może być problem z filtrem paliwa/gaźnikiem. Rozkręciłem gaźnik i wyczyściłem go naftą. Po wyschnięciu sprzętu złożyłem cały gaźnik i zapakowałem go z powrotem do motocykla. Zastąpiłem także na próbę filtr paliwa zwykłym wężykiem. No i motocykl chodził jak złoto. Nic nie gasło, nic nie szarpało. Wszystko pięknie chodziło. Stał jeden dzień bez odpalania w ciepłym garażu i nagle dzisiaj już nie odpala. Iskra jest na świecy, z kranika leci paliwo. Co to może być? Z góry przepraszam za swego rodzaju niedokładność w zeznaniach, jednakże no ja tylko jeżdżę - z mechaniką nie mam żadnego doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi